ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ.
Τακίμια στη συκοφάντηση του κινήματος και του ΚΚΕ

Χυδαίος αντικομμουνισμός από τον Θ. Πάγκαλο σε γαλλικό κανάλι και σε συνέντευξή του στο «ΣΚΑΪ»

Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011

Οι απειλές και η συκοφάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ., δείχνουν το φόβο τους για το οργανωμένο και ταξικό κίνημα, που πρέπει να δυναμώσει και να συντρίψει την πολιτική τους
Το ρόλο του ως εμπροσθοφυλακή μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ. στην επίθεση που εξαπολύει η πλουτοκρατία και τα κόμματά της σε βάρος των εργαζομένων, των άλλων λαϊκών στρωμάτων και της οργανωμένης πρωτοπορίας τους, του ΚΚΕ, επιβεβαιώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος. Με δηλώσεις του επιτίθεται εκ νέου στα λαϊκά στρώματα που αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή καταιγίδα, την αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, επιχειρώντας ταυτόχρονα να συκοφαντήσει το ΚΚΕ και να ταυτίσει χυδαία τον κομμουνισμό με το φασισμό.

Καθόλου τυχαία, την ίδια αποστολή έχει και ο ΛΑ.Ο.Σ., γεγονός που επαληθεύει ότι η θέση του αντιπροέδρου της συγκυβέρνησης, που επεφύλαξε το αστικό σύστημα για τον Πάγκαλο, έχει σαν μοναδικό αντικείμενο τον αντικομμουνισμό και τη λάσπη στο κίνημα. Μιλώντας στην εκπομπή «Le Monde en Marche» του γαλλικού καναλιού «France 5» και απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει τους Ελληνες που αρνούνται να πληρώσουν το χρέος και ζητούν να φύγει η Ελλάδα από την ΕΕ, ο Θ. Πάγκαλος λέει: «Αυτοί είναι κομμουνιστές, φασίστες ή ηλίθιοι».

Η νέα επίθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο λαϊκό κίνημα και στο ΚΚΕ είναι αποκαλυπτική της ανησυχίας της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας από το διαρκές διογκούμενο κύμα δυσαρέσκειας και της οργανωμένης ανυπακοής που μεγαλώνει απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική. Είναι ταυτόχρονα δηλωτική της αποφασιστικότητας των αστικών κομμάτων να οξύνουν τον αντικομμουνισμό και την καταστολή σε βάρος του ταξικού εργατικού κινήματος, συνολικά του λαού.

Η επιχείρηση ταύτισης του κομμουνισμού με το φασισμό, την οποία αναπαράγει ο Θ. Πάγκαλος, είναι κομμάτι της συντονισμένης αντικομμουνιστικής εκστρατείας που ξεδιπλώνεται στην ΕΕ. Στόχος τους είναι η συκοφάντηση του ΚΚΕ, η συκοφάντηση όλων των αγωνιστών, η ταύτισή τους με τους φασίστες, ώστε αφ' ενός να διαμορφωθεί άλλοθι για την ένταση της καταστολής του εργατικού και λαϊκού κινήματος και αφ' ετέρου να αποτραβηχτούν οι εργατικές και λαϊκές δυνάμεις από την πάλη, να σκύψουν το κεφάλι στη βάρβαρη επίθεση της πλουτοκρατίας.

Επαληθεύοντας τα παραπάνω, ο Θ. Πάγκαλος επανήλθε χτες στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», όπου δήλωσε: «Η ερώτηση (σ.σ. στο γαλλικό κανάλι) ήταν η εξής: Μερικοί λένε ότι πρέπει να φύγετε από την Ευρώπη και να υιοθετήσετε τη δραχμή. Και απάντησα ότι αυτοί είναι ή φασίστες, οι οποίοι θέλουν να καταλυθεί η τάξη στην Ελλάδα και να διαλυθεί η ελληνική πολιτεία για να επιβάλουν το καθεστώς τους, ή κομμουνιστές που για αντίστοιχους λόγους θέλουν να πάψει να υπάρχει το ισχύον οικονομικό κοινωνικό σύστημα, ή ηλίθιοι».

Συνειδητός προβοκάτορας

Ισοπεδωτικά και γνωρίζοντας ότι διαπράττει προβοκάτσια, ο Πάγκαλος προσπαθεί να ταυτίσει τη θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, με την εθνοκεντρική αντίληψη μερίδας του ντόπιου κεφαλαίου για επιστροφή στη δραχμή, εξέλιξη που με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα υπηρετεί τα συμφέροντά της. Μια τέτοια θέση στόχο έχει τη θωράκιση της αστικής εξουσίας και πάνω σ' αυτό ταυτίζεται με τους εθνικιστές ο Πάγκαλος και η πολιτική που υπηρετεί.

Σε άλλο σημείο είπε ο Πάγκαλος: «Εγώ θεωρώ ότι κάποιος που λέει, και μάλιστα το λέει ως επίσημη θέση, δηλαδή ως εκπρόσωπος κόμματος, ή έχει μύχιες σκέψεις, ή είναι εναντίον του κοινωνικού και οικονομικού συστήματος - δεν το αμφισβητώ, έχει το δικαίωμα να είναι, να το λέει όμως. Να μη λέει να κάνουμε εκλογές, να μας λέει και αν θα ξαναγίνουν εκλογές». Διευκρινίζοντας ότι οι βολές του κατευθύνονται προς το ΚΚΕ τονίζει: «Δε λέει ποτέ το ΚΚΕ ότι θα κάνουμε εκλογές για να μην ξαναγίνουν ποτέ εκλογές στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να πει, όμως. Οπου Κομμουνιστικό Κόμμα πήρε την εξουσία, όπως ξέρετε, δεν ξανάγιναν ποτέ εκλογές».

Σιγοντάροντας τον αντιπρόεδρο της συγκυβέρνησης και δείχνοντας τον απόλυτο συντονισμό τους, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε ότι «ο κ. Πάγκαλος λέει μερικές αλήθειες, αλλά τις λέει με λάθος γλώσσα. Ετσι εξαφανίζεται η ουσία αυτών που έχει να πει. Αυτή τη στιγμή τα άκρα δεν δείχνουν τη διάθεση να βοηθήσουν τον τόπο να βγει από το βάραθρο, τουναντίον, προσπαθούν να ακυρώσουν κάθε προσπάθεια εξόδου από το αδιέξοδο».

Ο ωμός αντικομμουνισμός είναι δείγμα του πόσο ζορίζονται από τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες. Το ΚΚΕ λέει ανοιχτά στο λαό ότι ριζικές αλλαγές προς όφελός του δεν μπορούν να υπάρξουν μέσα από εκλογικές - κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Οτι οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, πρέπει να αποτελέσουν σκαλοπάτι για την αποδυνάμωση των αστικών κομμάτων, την ενίσχυση του ΚΚΕ, να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ώστε από καλύτερες θέσεις να παλέψει ο λαός για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής.

Η απήχηση αυτού του καλέσματος, που αποτυπώνεται στην κλιμακούμενη απαξίωση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι που ανησυχεί το αστικό σύστημα. Γι' αυτό επιστρατεύει τον χυδαίο αντικομμουνισμό του ΠΑΣΟΚ, του Πάγκαλου και του ΛΑ.Ο.Σ., για να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν με ψέματα το λαό, ελπίζοντας μάταια ότι θα ανακόψουν την τάση χειραφέτησης του λαϊκού κινήματος από την αστική πολιτική, τη συμπόρευση πλατύτερων μαζών με το ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο κ. Πάγκαλος (2011-12-02 00:00:00.0)
Ο αντικομμουνισμός του Δημαρά της Πάτρας (2010-10-23 00:00:00.0)
Ο φόβος τους κινεί την προβοκάτσια (2010-07-06 00:00:00.0)
Αυτοαποκαλύπτονται ως προς το ρόλο τους... (2009-07-14 00:00:00.0)
Αντικομμουνιστική επίθεση: Η ουσία και οι στόχοι της (2009-04-15 00:00:00.0)
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 18 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ (2000-04-18 00:00:00.0)