Θάνατος αγωνιστή
Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ
To τελευταίο «αντίο» στον αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ, που «έφυγε» εντελώς απροσδόκητα σε ηλικία μόλις 58 ετών, είπαν χτες το απόγευμα εκατοντάδες σύντροφοί του στο νεκροταφείο του Σχιστού. Ο Κώστας Συμεωνίδης δούλεψε από μικρός με τον πατέρα του στην οικοδομή και από τα 18 του χρόνια στο εργοστάσιο τσιμέντων της ΑΓΕΤ.

Το 1976 οργανώθηκε στο ΚΚΕ και για 35 χρόνια ασταμάτητα και ακούραστα πάλεψε για τα δίκαια της εργατικής τάξης και του λαού μας. Για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό που χαρακτήριζε το σύντροφο Κώστα ήταν η ανιδιοτέλεια, η συνέπεια, η οργανωτικότητα, μα κυρίως η πίστη του για το Κόμμα και τα ιδανικά του. Μέχρι τη συνταξιοδότησή του ήταν Γραμματέας του σωματείου Εργαζομένων στα τσιμέντα και μέχρι σήμερα πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Χαραυγής.

Στον επικήδειο λόγο, η Λόλα Ζαζοπούλου, Γραμματέας της ΚΟΒ Ευγένειας-Χαραυγής του ΚΚΕ, τόνισε πως «στους δύσκολους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα είσαι μαζί μας, θα συντροφεύεις τους αγώνες μας. Σου υποσχόμαστε, στιγμή δεν θα κάνουμε πίσω από το δρόμο που μαζί χαράξαμε, για να περάσουμε πιο σύντομα το γεφύρι, που οδηγεί στη σοσιαλιστική κοινωνία».