ΠΕΣΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Κακόγουστη θριαμβολογία κομματαρχών στην Κέρκυρα

«Τα ΠΕΣΥ, διοικητικά όργανα της εκάστοτε κυβέρνησης, θα χειροτερέψουν τις παροχές γιατί θα "πουλάνε" υπηρεσίες υγείας», τονίζει σε δηλώσεις του ο Θ. Γουλής, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ

Σάββατο 10 Φλεβάρη 2001

«Το κέρδος σκοτώνει την υγεία, προσλήψεις τώρα στα νοσοκομεία» ήταν το σύνθημα που ακούστηκε στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή (30.1.2001)
Ανώδυνους ελιγμούς για την εκτόνωση των λαϊκών αντιδράσεων στη γενική κατακραυγή που έχει ξεσηκώσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Υγεία, χαρακτηρίζει ο Θόδωρος Γουλής, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, την τροπολογία που προβλέπει την ίδρυση Περιφερειακού Συστήματος (ΠΕΣΥ) Ιονίων Νήσεων. Την τροπολογία κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος την περασμένη Τρίτη (6-2-2001), κατά τη συζήτηση στη Βουλή του αντι - ΕΣΥ νομοσχεδίου.

Η νομοτεχνική αλλαγή στη δομή των ΠΕΣΥ, ο αριθμός των οποίων ανεβαίνει σε 17, έγινε μετά και από σχετικό αίτημα της Νέας Δημοκρατίας. Την ευαρέσκειά του, άλλωστε, για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Οπως επισήμανε ο Θ. Γουλής με δήλωσή του στα τοπικά μέσα, τους κυβερνητικούς ελιγμούς προσπαθούν με κακότεχνο τρόπο να εκμεταλλευτούν τα τοπικά στελέχη του κυβερνητικού κόμματος που θριαμβολογούν για την ίδρυση του ΠΕΣΥ, για να απαλύνουν τη λαϊκή αγανάκτηση και κατακραυγή απέναντι στην κυβέρνησή τους, η οποία ευθύνεται για τη χειροτέρευση της κατάστασης σε όλες τις υπηρεσίες υγείας.

«Η πραγματικότητα είναι ότι τα ΠΕΣΥ, σαν διοικητικά όργανα ελεγχόμενα από την εκάστοτε κυβέρνηση, θα χειροτερέψουν τις παροχές υγείας γιατί θα "πουλάνε" υπηρεσίες υγείας, γιατί θα φτιάχνουν Ανώνυμες Εταιρίες, γιατί θα κλείνουν υγειονομικές μονάδες που θα τις κρίνουν ασύμφορες κλπ.», υπογραμμίζει ο Θ. Γουλής.

«Ο κερκυραϊκός λαός, κατέληξε, πρέπει να παλέψει για την ανατροπή των αντιδραστικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης και να απαιτήσει: Δημόσια, δωρεάν, αναβαθμισμένη υγεία για όλους. Εφαρμογή γενικευμένων μέτρων προληπτικής ιατρικής. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας. Σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό όλων των υπηρεσιών υγείας».