Συμφωνούν να ρίξουν τα βάρη στους λαούς...
Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2011

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΙ ΤΙ ΔΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ σήμερα! «Κρίσιμες ώρες για την Ευρώπη», «στην κόψη του ξυραφιού η Ευρωπαϊκή Ενωση», «Παίζεται το μέλλον του Ευρώ» και άλλα πολλά! Τα φαντάζεστε άλλωστε και τα ακούτε τόσες μέρες.

Θα «πήξουμε» στις παρασκηνιακές πληροφορίες, στις ανεπίσημες δηλώσεις αξιωματούχων, στο «κλίμα της Συνόδου» και σε όλα αυτά που μας έχουν συνηθίσει τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Και με όλο αυτό τον ορυμαγδό, θα προσπαθήσουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι όλοι αυτοί μαζεύτηκαν για το ...καλό μας! Επειδή έχουν στο μυαλό τους το βιοτικό επίπεδο των λαών της ευρωπαϊκής ηπείρου (ή οποιασδήποτε ηπείρου).

Ε, λοιπόν, το μόνο βέβαιο είναι πως αυτό είναι το τελευταίο που τους απασχολεί! Ολα αυτά τα EFSF, ESM, IMF ή ό,τι άλλο αρκτικόλεξο δημιουργήσουν τέλος πάντων, σε τίποτε δεν έχουν να κάνουν με καλύτερους μισθούς και με καλύτερες συντάξεις.

Αντιθέτως, έχουν να κάνουν με πολύ χειρότερους μισθούς και με πολύ χειρότερες συντάξεις. Με ανεργία, με ακρίβεια, με κατάργηση δικαιωμάτων.

Γιατί απλούστατα το μόνο που γίνεται εκεί πέρα είναι να μοιράζουν στους λαούς το κόστος της δικής τους κρίσης!

Μια κρίση που δημιουργήθηκε ακριβώς επειδή τους ξεζούμισαν αυτούς τους λαούς και τώρα κάτι πρέπει να κάνουν με τα κεφάλαια που αποκόμισαν.

ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ με τους κατασκευαστές δίνει - όπως μας δήλωσε - ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης για να επαναναφέρει «τις μπουλντόζες στους δρόμους» όπως έλεγε προσφάτως ο Καρατζαφέρης!

Αν είναι έτσι οι πολέμιοι των κατασκευαστών και οι σκληροί διαπραγματευτές τότε ...τύφλα να έχουν οι φίλοι τους!

Το μόνο βέβαιο είναι πως μέσα στην αναμπουμπούλα οι εταιρείες θα επιβάλουν τους όρους τους. Θα πάνε τους δρόμους από όπου θέλουν (με κριτήριο φυσικά τα περισσότερα δυνατά διόδια), θα επιβάλουν τις εργασιακές σχέσεις που επιθυμούν και φυσικά θα ...πάρουν όσα περισσότερα μπορούν.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Κι έτσι στην πράξη οι ... «μπουλντόζες» θα περάσουν πάνω από το λαό!