ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Αντιπαλεύουν την πολιτική που τους εξολοθρεύει

Σήμερα οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη

Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011

Από παλιότερη κινητοποίηση των κτηνοτρόφων
Αγωνιστική κάθοδο στις Εθνικές Οδούς, σε διόδια και κόμβους, καθώς και σε πλατείες πόλεων και χωριών πραγματοποιούν σήμερα οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι της χώρας. Κινητοποιήσεις θα γίνουν από Μακεδονία μέχρι την Κρήτη. Οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι θα διαμηνύσουν στη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., καθώς και προς την ΕΕ πως δεν πρόκειται να υποταχθούν στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική που τους οδηγεί σε ολοκληρωτική καταστροφή, αλλά είναι αποφασισμένοι να παλέψουν, με νύχια και με δόντια, για να την ανατρέψουν. Συγκεκριμένα κινητοποιήσεις θα γίνουν σήμερα:

Στη Θεσσαλία όπου οι κτηνοτρόφοι της περιοχής συγκεντρώνονται, στις 12 το μεσημέρι, στα διόδια του Μοσχοχωρίου, έξω από τη Λάρισα, επί της Εθνικής Οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Στη Μακεδονία με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ γίνονται κινητοποιήσεις στις 12 μ. στα διόδια των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, της Λεπτοκαρυάς Πιερίας και στον Πολύμυλο Κοζάνης.

Στην Πελοπόννησο οι Γραμματείες της ΠΑΣΥ Αρκαδίας και Αργολίδας πραγματοποιούν αγωνιστική συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη στις 11 π.μ., ενώ η ΠΑΣΥ Ηλείας και αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι της περιοχής διοργανώνουν δύο αγωνιστικές συγκεντρώσεις στο Γούμερο και την Πηνεία.

Στη Φθιώτιδα οι κτηνοτρόφοι του νομού συγκεντρώνονται στα διόδια της Αγίας Τριάδας στις 11.30 π.μ.

Στην Αιτωλοακαρνανία η αγωνιστική συγκέντρωση γίνεται στον κόμβο του Κουβαρά στις 11.30 το πρωί.

Στα Χανιά συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην περιοχή Λίμνη Τσόντου.

Στη Λέσβο συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Στα Γιάννενα αποκλεισμός του υποκαταστήματος της ΑΤΕ.

Επίσης κινητοποιήσεις θα γίνουν στον Εβρο την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, στις 9.30 π.μ. στην Ορεστιάδα και στις Σέρρες την Κυριακή 18 Δεκέμβρη στις 10.30 π.μ., στο Τελωνείο του Προμαχώνα.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά και δυναμικά μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση για να παλέψουν να βάλουν φρένο στην άγρια πολιτική που εφαρμόζεται και να δώσουν προοπτική στον αγώνα τους, με την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Να διεκδικήσουν ανάπτυξη του κτηνοτροφικού τομέα, έτσι όπως συμφέρει το λαό, τη χώρα, τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και όχι τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα καρτέλ. Μόνο έτσι θα υπάρξει λαϊκή ευημερία.

Με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης, θα μπορούν να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, με κριτήριο όχι το κέρδος των μονοπωλίων, αλλά την κάλυψη των διατροφικών λαϊκών αναγκών, μειώνοντας ουσιαστικά το κόστος παραγωγής. Παράλληλα με τις μεγάλες κρατικές μονάδες θα δημιουργούνται παραγωγικοί συνεταιρισμοί των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, με κρατική επιστημονική στήριξη, που ενταγμένοι στον κεντρικό σχεδιασμό παραγωγής θα ενισχυθούν για αλλαγή του συσχετισμού φυτικής - ζωικής παραγωγής, υπέρ της κτηνοτροφικής ανάπτυξης. Καλύπτοντας τις εγχώριες ανάγκες και περιορίζοντας δραστικά τις εισαγωγές. Ετσι θα υπάρξει ανάπτυξη του κτηνοτροφικού τομέα, μείωση της ανεργίας, επιβίωση και εισόδημα στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και συνολικά αναβάθμιση οικονομική - κοινωνική - πολιτιστική στην ύπαιθρο.

Ομως για να εφαρμοστεί μια τέτοια αγροτική πολιτική που συμφέρει τη χώρα και το λαό, προϋποθέτει μαζικό απεγκλωβισμό των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων από τις πολιτικές και τα κόμματα που τους ξεκληρίζουν. Απαιτείται η δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή μιας συνολικότερης λαϊκής οικονομίας, στην οποία οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι μπορούν να συμβάλουν σημαντικά.