ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Περιστέρι με... νύχια αετού
Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001

Sportidea

«Πέταξε» και στη Θεσσαλονίκη το Περιστέρι του Α. Πεδουλάκη
Κακή παρένθεση... Αυτό ήθελαν να αποδείξουν στο Περιστέρι ότι ήταν οι δυο απανωτές ήττες από Παναθηναϊκό και Ταουγκρές και παράλληλα ο αποκλεισμός από την Ευρωλίγκα. Και κόντρα στον ΠΑΟΚ, και μάλιστα εκτός έδρας, τα κατάφεραν... Τα παιδιά του Αργύρη Πεδουλάκη επιβλήθηκαν του «Δικεφάλου» με 73-54 και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας. Επίσης έσπασαν μια δυσμενή για αυτούς παράδοση, αφού χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια προκειμένου να φύγουν από τη συμπρωτεύουσα με ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η επικράτηση στη μάχη των ριμπάουντ (45 έναντι 25) και το καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία ήταν τα βασικά κλειδιά της νίκης για την ομάδα των δυτικών προαστίων. Καλύτερος από το Περιστέρι ήταν ο Ντίκινς (20π), ενώ από τον ΠΑΟΚ -που για άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα έδειξε προβληματικός στον τρόπο παιχνιδιού- ξεχώρισε ο Λιαδέλης (25π).

Κουρασμένος φάνηκε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Δάφνη, αλλά κυρίως χάρις στην εμπειρία των παικτών του κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 75-71 και να παραμείνει στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε «γκραν γκινιόλ» στα τελευταία λεπτά και ενώ το σκορ ήταν 73-71 υπέρ του Ολυμπιακού. Ομως ένα άστοχο τρίποντο του Αριγκμπάμπου και το κλέψιμο της μπάλας από τον Ρίβερς 2'' πριν το φινάλε (από τα χέρια του νεαρού Μοσχοβίτη), ήταν τα σημεία που έκριναν τον αγώνα. Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Ράτζα (20π), ενώ από τη Δάφνη ο Τζόνσον (20π).

Κάτι ανάλογο με τους «ερυθρόλευκους» πέρασε και η ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη, όπου χρειάστηκε να... ιδρώσει προκειμένου να επιβληθεί του αξιόμαχου Μακεδονικού με 86-80. Ο Στεφάνοφ ήταν αυτός που είχε τα... μεγαλύτερα κέφια από τους «κιτρινόμαυρους» πετυχαίνοντας 23 πόντους και ουσιαστικά γύρισε την πλάστιγγα του παιχνιδιού. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Κούβελας (21π).

Με τις φήμες για πιθανή μετακίνηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Μπαρτσελόνα να εντείνονται συνεχώς μέρα με τη μέρα, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ του Ηρακλείου με 88-74 χάρις στην πολύ καλή απόδοση των περιφερειακών (11 στα 20 τρίποντα). Ο Αλβέρτης ήταν το μεγάλο... όπλο του «τριφυλλιού» πετυχαίνοντας 20 πόντους.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Πανιώνιος - Αρης 102-77, Μαρούσι -Μίλων 101-78, Νήαρ Ηστ - Ηρακλής 87-98. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Περιστέρι 27, Ολυμπιακός 27, ΑΕΚ 25, Παναθηναϊκός 25, Πανιώνιος 24, Ηρακλής 22, ΠΑΟΚ 21, Μαρούσι 21, Νήαρ Ηστ 18, Αρης 18, Ηράκλειο 17, Μίλων 17, Μακεδονικός 14.