Σημαντικό μήνυμα αλληλεγγύης η συγκέντρωση στο Βόλο
Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Βόλο
Από το Βόλο, οι εργαζόμενοι της Θεσσαλίας έστειλαν ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στ' αδέλφια τους, στους απεργούς της «Χαλυβουργίας». Δίνοντας το «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργάνωσε χτες το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ από Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα «δήλωσαν» ότι όχι μόνο είναι στο πλευρό των απεργών, αλλά και ότι θα κάνουν το θαρραλέο και περήφανο αγώνα τους φάρο και οδηγό στην πάλη τους ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται.

Οι εργαζόμενοι έφτασαν στην Πλατεία Ελευθερίας με πορείες από τα σημεία των προσυγκεντρώσεών τους, φωνάζοντας συνθήματα όπως «50 μέρες απεργίας, νίκη στους εργάτες της Χαλυβουργίας». Η συγκέντρωση ξεκίνησε με συναυλία αλληλεγγύης από το συγκρότημα του ΠΑΜΕ. Εκεί ήταν αντιπροσωπεία του σωματείου των απεργών της «Χαλυβουργίας».

Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο αντιπρόεδρος του σωματείου Νίκος Χαροκόπος, είπε, είμαστε 47 μέρες στην πύλη της «Χαλυβουργίας» και θα είμαστε εκεί μέχρι τη νίκη. Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, από το σωματείο απεργών Χαλυβουργών ο Δημήτρης Φάλης. «Κάτω από την ομπρέλα της αλληλεγγύης τόνισε, χωρά όλη η εργατική τάξη. Να ανάψουν φωτιές του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Πάμε για νέες Χαλυβουργίες».

Εκ μέρους της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ μίλησε ο Κώστας Στεργίου, ο οποίος είπε, ανάμεσα σε άλλα: «Ο περήφανος αγώνας των Χαλυβουργών θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην Ιστορία και θα αποτελεί μάθημα εργατικής συμπεριφοράς και ταξικής απάντησης για τις νέες γενιές. Αντίθετα, οι ξεπουλημένοι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές θα παραμείνουν στην Ιστορία ως προδότες της εργατικής τάξης. Το ίδιο θα συμβεί και για τη διοίκηση του σωματείου της "Χαλυβουργίας" του Βόλου που επέλεξε να ξεπουλήσει τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης το 8ωρο. Η, μέχρι σήμερα, καραμπινάτη αισχρή και φιλοεργοδοτική στάση της, επιβάλλεται και πρέπει να απομονωθεί από τους εργάτες του Χαλυβουργείου του Βόλου, οι οποίοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να συμπορευτούν με τ' αδέρφια τους του Ασπροπύργου απέναντι στον κοινό εχθρό». Ο Κ. Στεργίου, τέλος, επισήμανε: «Οι Χαλυβουργοί δεν πρέπει, δεν είναι και δεν θα είναι μόνοι τους. Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι».

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους του Βόλου. Στη χτεσινή συγκέντρωση, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Χώτο, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος.