ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κάθε σχολή να γίνει κάστρο αγώνα

Kάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ προς όλους τους φοιτητές και σπουδαστές

Τρίτη 10 Γενάρη 2012

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών απευθύνει κάλεσμα αγώνα προς όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, το οποίο έχει ως εξής:

«Κάθε σχολή, τμήμα, εξάμηνο να γίνει κάστρο αντίστασης και αγώνα.

H Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, κάθε αγωνιστή φοιτητή και φοιτήτρια, όλους τους φοιτητές από τα φτωχά λαϊκά στρώματα από όλη την Ελλάδα:

Συνάδελφε-ισσα,

Η δραστική περικοπή μισθών και συντάξεων, η απλήρωτη εργασία, η εκτόξευση της ανεργίας στο 35% για τους νέους, έχουν οδηγήσει εμάς και τις οικογένειές μας στη χρεοκοπία. Σήμερα ζητούν νέες θυσίες για τη διάσωση του καπιταλισμού και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Φέρνουν νέα μείωση μισθών, εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου, σμπαραλιάζουν τις όποιες "φοροελαφρύνσεις" για τις κάθε είδους δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών. Προχωράνε στο λεγόμενο "άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων", σε νέα φοροεπιδρομή και χαράτσια. Νέες αυξήσεις έρχονται σε εισιτήρια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ. Η Υγεία μετατρέπεται σε πανάκριβο εμπόρευμα με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ. Κατεδαφίζουν το ασφαλιστικό σύστημα.

Θέλουν οι νέοι εργαζόμενοι να δουλεύουν για δύο χρόνια με 592 ευρώ μεικτά, με συμβάσεις "εργασιακής εμπειρίας". Επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα και μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους του 21ου αιώνα.

Οι φοιτητές των λαϊκών στρωμάτων που σήμερα βρίσκονται στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δηλώνουμε ότι:

Είναι ψέμα ότι τα μέτρα αυτά παίρνονται για να σωθεί η χώρα και να μειωθεί το χρέος. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η απελευθέρωση των απολύσεων και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών δεν μειώνουν το έλλειμμα. Αντίθετα, θωρακίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων που ευθύνονται για την καπιταλιστική κρίση. Για να "μείνουμε στην Ευρώπη" μας οδηγούν σε μισθούς και δικαιώματα ...Κίνας.

Μαζί με τους εργάτες και το ΠΑΜΕ. Μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού και τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις τους (ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ), μαζί με το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα (ΟΓΕ) παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!