ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Προετοιμάζονται οι κινητοποιήσεις

Θα κορυφωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη

Σάββατο 14 Γενάρη 2012

Motion Team

Αποψη από παλαιότερη αγροτική κινητοποίηση
Με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, συντονισμένες σε πανελλαδικό επίπεδο, που πραγματοποιούνται, με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ, το τελευταίο 10ήμερο του Γενάρη, η μικρομεσαία αγροτιά, σε κοινό μέτωπο με τη εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, υψώνει ισχυρό τείχος αντίστασης στην ολομέτωπη, σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., η οποία πλήττει άγρια και τον αγροτικό κόσμο και συνεχίζει την πάλη για την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ που την ξεκληρίζει και για το άνοιγμα του δρόμου για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, προς όφελος του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης που καθορίστηκε στην διευρυμένη σύσκεψη της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας :

* Τη Δευτέρα, 23 Γενάρη, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ, για να διατρανωθεί η αγωνιστική αντίθεση των γεωργοκτηνοτρόφων στο βαρύ χαράτσι για τα αγροτικά ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και, ταυτόχρονα, θα προβληθεί η διεκδίκηση για ΕΛΓΑ κρατικό φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θ' αποζημιώνει στο 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους.

* Την Τετάρτη, 25 Γενάρη, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, μικρομεσαίοι αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες έμποροι, σπουδαστές και φοιτητές, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, θα πραγματοποιήσουν μαχητικές συγκεντρώσεις στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, διαδηλώνοντας τη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών για τ' ακίνητα και καταγγέλλοντας τη νέα αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

* Την Παρασκευή, 27 Γενάρη, θα γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις στα υποκαταστήματα του ΟΓΑ και της ΑΤΕ, καθώς και σε γραφεία Περιφερειών, για να καταγγελθεί η μεγάλη αύξηση στις εισφορές του ΟΓΑ και να προβληθεί το συνολικό αγωνιστικό πλαίσιο πάλης.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με διάφορες μορφές - μαζικές συγκεντρώσεις, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, σε πλατείες πόλεων, άνοιγμα διοδίων κι αποκλεισμοί εθνικών οδών κ.ά. - ενώ αγωνιστικός σταθμός θα είναι το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έκθεση «Αγρότικα».

Ηδη, στη Θεσσαλία, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες. Χτες συνεδρίασε η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, όπου και εξειδικεύτηκαν οι αποφάσεις της διευρυμένης σύσκεψης της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη» έδωσαν συνέντευξη Τύπου, ενώ οι αγροτικοί σύλλογοι της Αγιάς που δραστηριοποιούνται στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, πήραν απόφαση για κινητοποίηση με τρακτέρ στην πλατεία της Αγιάς, στις 26 Γενάρη.

Στην Κρήτη

Την απόφαση να συμμετέχουν δυναμικά στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Χανίων και Ηρακλείου ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

Με απόφασή της η Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΥ αποφάσισε να προχωρήσει στις εξής κινητοποιήσεις:

Δευτέρα 23 Γενάρη στις 11πμ στην Εφορία Χανίων.

Τετάρτη 25 Γενάρη στα Γραφεία της ΔΕΗ στις 11πμ.

Παρασκευή 27 Γενάρη στις 11πμ έξω από την Αγροτική Τράπεζα στην Τζανακάκη και από κει με πορεία στην αντιπεριφέρεια Χανίων (πρώην Νομαρχία).

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν ήδη με αποφάσεις τους ο αγροτικός σύλλογος πρώην Δήμου Αρμένων, Μήθυμνας, Κάινας, Παλαιών Ρουμάτων, Μεσκλών, Γαβαλοχωρίου και ο Κτηνοτροφικός σύλλογος Χανίων.

Στο Ηράκλειο η Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί σε κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 23 Γενάρη στις 10.30πμ έξω από τον ΕΛΓΑ.

Παρασκευή 27 Γενάρη στις 10.30 πμ συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.