Θάνατος αγωνιστή
Τετάρτη 25 Γενάρη 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ
ΦΩΤΟ

Στις 9 του Γενάρη εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μέλους του ΚΚΕ, προέδρου του Παραρτήματος Ραφήνας και περιχώρων ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ. Η κηδεία του έγινε στις 11 Γενάρη από το ναό Παναγίτσα του νεκροταφείου Ραφήνας. Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν οι συγγενείς του, ο αδελφός του Διονύσης, τα παιδιά, ο εγγονός και λοιποί οικείοι του, καθώς και οι συναγωνιστές και φίλοι, σύντροφοι της ΚΟΒ του ΚΚΕ Ραφήνας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί συμπολίτες από τη Ραφήνα, Αρτέμιδα (Λούτσα), Μαραθώνα, Ν. Μάκρη και περίχωρα.

Τον ύστατο χαιρετισμό στον αγωνιστή απηύθυνε ο γραμματέας του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ραφήνας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Γιώργος Σύρος, ο οποίος απηύθυνε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του νεκρού από μέρους της Κεντρικής Διοίκησης της Εθνικής Αντίστασης και τα όργανα της Κομματικής Οργάνωσης και του Παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης Ραφήνας.

Ο Γ. Κόκκαλης γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1927 και από μικρός μπήκε στη βιοπάλη και στον αγώνα ενάντια στους κατακτητές μέσα από τις γραμμές της ΟΚΝΕ και αργότερα της ΕΠΟΝ. Για τους αγώνες του αυτούς ο Γ. Κόκκαλης, όπως και άλλοι αγωνιστές, διώχτηκε και πέρασε αρκετά χρόνια στις φυλακές και εξορίες... Μετά την αποφυλάκισή του, έφυγε στο ναυτικό, όπου θαλασσόδερνε για να εξασφαλίσει την οικογένειά του, τη λατρευτή του σύζυγο, Κυριακή, και τα παιδιά του... Αναδείχτηκε στέλεχος του Κόμματος και της ΕΑΜικής Αντίστασης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Η αγωνιστική πορεία του Γ. Κόκκαλη αποτελεί παράδειγμα για τους αγωνιστές και τη νέα γενιά.

«Αγαπητέ μας συναγωνιστή και φίλε, αγαπητέ σύντροφε Γιώργο, θα μας λείψεις πολύ. Ομως εμείς δε θα σε ξεχάσουμε, θα τιμούμε τη μνήμη σου με τη συνέχιση του αγώνα», είπε, εκτός των άλλων, ο Γ. Σύρος, ο οποίος, αντί για στεφάνι, εναπόθεσε στη σορό του ανθοδέσμη από κόκκινα γαρύφαλλα και ανακοίνωσε χρηματική προσφορά στο ΚΚΕ για την ενίσχυση της οικονομικής εξόρμησης.

Την υπόσχεση αυτή συνέχισε στον αποχαιρετισμό του ο Νίκος Στεφανίδης Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Λαυρεωτικής, ο οποίος μίλησε με συγκίνηση για την αγωνιστική πορεία του Γ. Κόκκαλη, για το πώς σεμνά και αθόρυβα ήρθε στην οργάνωσή μας και έτσι και έφυγε, αφήνοντας μεγάλες καταβολές με το παράδειγμά του, τις συμβουλές και τις εμπειρίες του.

Συγκινητικός ήταν, επίσης, ο αποχαιρετισμός του αγωνιστή, από τη Μάχη Κούκουρα, από μέρους των απογόνων και της ΠΕΑΦΕ.

Τιμώντας τη μνήμη του αγωνιστή Γ. Κόκκαλη το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ραφήνας και περιχώρων, συναγωνιστές και φίλοι προσφέρουν στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση 130 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ραφήνας, 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» και 50 ευρώ στο περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ».