ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Κλιμακώνουν με αποφασιστικό άνοιγμα σε όλο τον κλάδο
Τετάρτη 25 Γενάρη 2012

Συνεχίζουν, κλιμακώνουν και απλώνουν τον αγώνα τους παραπέρα οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο και αυτό το μήνυμα ξεκινάνε να μεταφέρουν και σε άλλους χώρους εργασίας με σκοπό να ξεσηκώσουν όλους τους εργαζόμενους ενάντια στην αδίστακτη επίθεση της εργοδοσίας σε δικαιώματα και κατακτήσεις που οδηγούν στην εξαθλίωση. Προχωρούν σε μαζικές εξορμήσεις που έχουν αποφασίσει μέσα από την πρόσφατη Γενική τους Συνέλευση σε χώρους εργασίας όλης της χώρας και πρώτα και κύρια στον κλάδο του μετάλλου. Για να απευθύνουν κάλεσμα συμπαράστασης και κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων και για νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία ενάντια στα βάρβαρα μέτρα εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ.

Στα πλαίσια αυτά σήμερα Τετάρτη θα βρεθούν στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και θα μιλήσουν στις 1.30 μ.μ. στους εργαζόμενους της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας. Στη συνέχεια θα έχουν συνάντηση με το εργοστασιακό σωματείο ενώ στις 6 το απόγευμα θα συμμετέχουν σε σύσκεψη που διοργανώνει η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Και θα συνεχίσουν τις εξορμήσεις την Πέμπτη στο εργοστάσιο της ΠΕΣΙΝΕ στις 2 μ. μ. όπου επίσης θα μιλήσουν με εργαζόμενους των δύο βαρδιών.

«Οι χαλυβουργοί δίνουν έναν αγώνα για λογαριασμό όλου του κλάδου. Αν χάσουμε εμείς θα χάσει όλος ο κλάδος, αν κερδίσουμε εμείς θα κερδίσουνε όλοι οι μεταλλεργάτες» αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που θα στείλουν. Ταυτόχρονα θα απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να κάνουν συνελεύσεις, να απομονώσουν και να προσπεράσουν τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της ΠΟΕΜ, που δεν κάνουν τίποτα για τον αγώνα ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που παίρνονται σε όλες τις επιχειρήσεις του Μετάλλου. Να αποφασίσουν και να βγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στον αγώνα γιατί η εργοδοσία θα γίνεται όλο και πιο βάρβαρη.

Με τη γενιά των παιδιών τους

Οσοι θέλησαν να εμποδίσουν τους μαθητές να μιλήσουν με τους συναδέλφους των πατεράδων τους, δεν τα κατάφεραν
Στο μεταξύ χθες το πρωί απεργοί χαλυβουργοί με επικεφαλής τον Γιώργο Σιφωνιό, πρόεδρο του σωματείου και μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αγίου Δημητρίου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο 2ο Λύκειο. Κατήγγειλαν γραπτώς και προφορικώς την απαράδεκτη ενέργεια του Διευθυντή Ευσταθόπουλου να παρεμποδίσει την περασμένη βδομάδα μαθητές που συγκέντρωναν χρήματα για να εκφράσουν έμπρακτη αλληλεγγύη στους απεργούς. Παρά τη λυσσασμένη αντίδραση των δύο υποδιευθυντών που αρνούνταν την είσοδο στο σχολείο, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι ... παράνομο, οι απεργοί κατάφεραν να μιλήσουν με τα παιδιά.

Μπήκαν στο σχολείο και μίλησαν στους μαθητές την ώρα του διαλείμματος. «Είστε παιδιά της εργατικής τάξης. Σας ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη στον αγώνα μας. Πρέπει εσείς κυρίως που είστε νέοι άνθρωποι να αντισταθείτε στις πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση». Οταν εμφανίστηκε μάλιστα και ο ίδιος ο διευθυντής, ο οποίος έλειπε, προσπάθησε να δικαιολογηθεί, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομο να γίνεται «έρανος» - έτσι αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη σε απεργούς εργάτες - στο σχολείο και ότι δεν έχει πρόβλημα με τον αγώνα τους αλλά πρέπει να εφαρμόζει το ...νόμο!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να θεριέψει το νέο κύμα αλληλεγγύης (2012-06-09 00:00:00.0)
Πολύτιμη η αλληλεγγύη στο σκληρό αγώνα (2012-05-11 00:00:00.0)
Δυναμική η χτεσινή κινητοποίηση στο Βόλο (2012-04-11 00:00:00.0)
Συνεχίζουν ατσαλωμένοι και αποφασισμένοι (2012-01-28 00:00:00.0)
Συνεχίζουν και κλιμακώνουν αλύγιστοι και ακούραστοι (2012-01-20 00:00:00.0)
Ενωμένοι οι απεργοί απαντούν στην αδίστακτη εργοδοσία (2011-12-03 00:00:00.0)