«Σταθερότητα» για την εξαθλίωση του λαού...
Σάββατο 28 Γενάρη 2012

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ αμφιβολία γι' αυτό που είπε χτες ο Θόδωρος Πάγκαλος: Μόνο με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης θα εξασφαλιστεί η σταθερότητα στη χώρα.

Μόνο που δε διευκρίνισε για ποια ακριβώς σταθερότητα μιλάει, κι αυτό γιατί δεν τον συμφέρει να το πει. Οπως και κάθε άλλον υποστηρικτή αυτής της ιστορίας.

Οντως, λοιπόν, με τη δανειακή τους σύμβαση - και την πολιτική που προϋποθέτει, φυσικά - θα σταθεροποιηθούν μια και καλή τα κέρδη των τραπεζών (και όπως μαθαίνουμε και η ιδιοκτησία τους).

Θα σταθεροποιηθούν, επίσης, και τα συμφέροντα των πολυεθνικών που θα βάλουν φθηνά χέρι σε όποιον κερδοφόρο τομέα του Δημοσίου έχει απομείνει.

Θα σταθεροποιηθούν, επίσης, η φτώχεια και η εξαθλίωση. Οι μισθοί των 400 και 500 ευρώ, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η εκ περιτροπής απασχόληση, η μείωση των συντάξεων, οι ελεύθερες απολύσεις.

Σε τελική ανάλυση, τι πιο ...σταθερό από ένα πτώμα; Κι αυτό ακριβώς θέλουν, να δουν το πτώμα κάθε εργασιακού (και κατ' επέκταση δημοκρατικού και ανθρώπινου) δικαιώματος.

ΒΕΒΑΙΩΣ, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ η τροπολογία για το ωράριο των φαρμακείων, πλην, όμως, θα την ξαναφέρει στη Βουλή την επόμενη βδομάδα ο Ανδρέας Λοβέρδος. Είναι που έχει σε ...μεγάλη εκτίμηση τις κοινοβουλευτικές τους διαδικασίες.

Βέβαια, για να κρατηθούν οι τύποι, θα έρθει ακριβώς η ίδια τροπολογία μόνο που θα αλλάξουν οι λέξεις στο κείμενο, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς δε γίνεται να επανέλθει διάταξη που προσφάτως καταψηφίστηκε.

Η αναφορά, απλά, για να καταλάβουμε πόσο μεγάλη σημασία δίνουν σε αυτούς που οι ίδιοι αποκαλούν «θεσμούς» και «θεμέλια της δημοκρατίας». Οταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών, όλες τους οι θεωρίες ...πάνε περίπατο.



Παπαγεωργίου Βασίλης