ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001

ΣΤΑΙΜΗ ΒΙΓΚΟΥ
Φωτ.

Σήμερα, 16 Φλεβάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 60.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της λατρευτής και πολυαγαπημένης συζύγου ΣΤΑΙΜΗΣ ΒΙΓΚΟΥ, την οποία δε θα ξεχάσω ποτέ, έπειτα από 14 μήνες από το θάνατό της γιατί η ζωή μου έγινε πάρα πολύ δύσκολη, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ο σύζυγος Αντώνης Βίγκος

και ο πατέρας της Κυριάκος Ζαχαριάδης, Μακρονησιώτης

* * *

Φωτ.

Ο Ιωάννης Αθ. Παπαλάμπρου από το χωριό Μεσόλακκο Γρεβενών προσφέρει στη ΝΕ Γρεβενών 40.000 δρχ. προς τιμή του 16ου Συνεδρίου και στη μνήμη της συζύγου του ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ, καθώς και στη μνήμη των συγχωριανών του αγωνιστών: ΝΙΚΟΛΑΟΥ Γ. ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, ΝΙΚΟΥ ΑΘ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΗ Παν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΧΡ. ΣΕΙΡΗΝΙΩΤΗ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 7 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΙΤΜΙΔΕΛΗ.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων «Αγ. Δημητρίου» 50.000 δρχ. προς τιμή του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΝΤΙΝΟΥ ΖΟΡΜΠΑΛΑ, που «έφυγε» από τη ζωή στα τέλη του περασμένου χρόνου, η σύζυγός του Καίτη Ζορμπαλά πρόσφερε στην ΚΟ Ιστιαίας 10.000 δρχ.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ
* * *

Φωτ.

Στις 13 Γενάρη 2001 έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγωνιστή ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΕΦAΝΟΥ από το χωριό Πεύκο Καστοριάς. Γεννήθηκε το 1919. Καταγόταν από πολυμελή αγροτική οικογένεια. Το 1940, ενώ υπηρετούσε τη θητεία του στο Ορειβατικό Πυροβολικό, πήρε μέρος στον πόλεμο. Στην κατοχή ήταν ΕΑΜίτης, αντάρτης του ΕΛΑΣ και στον εμφύλιο, μαχητής του ΔΣΕ.

Από το φθινόπωρο του 1949 και την υποχώρηση του ΔΣΕ, έζησε για 42 χρόνια πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία.

Επέστρεψε στην πατρίδα με την οικογένειά του, ζούσε στην αρχή στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης και από το 2000 στο Ελευθέριο - Κορδελιό.

Με τον επαναπατρισμό του συνέχισε την αγωνιστική δράση του ως μέλος του ΚΚΕ, του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, ενώ παράλληλα ήταν διακινητής του «Ριζοσπάστη».

Το 1994 έπαθε έμφραγμα, στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του και πέθανε στα 81 χρόνια του.

Το μνημόσυνό του θα γίνει την Κυριακή, 18 Φλεβάρη, στην εκκλησία του Μ. Αρχάγγελου στο Νεκροταφείο Εύοσμου Θεσσαλονίκης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», 10.000 δρχ. στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ και 10.000 δρχ. στο περιοδικό της ΠΕΑΕΑ.

Η σύζυγος Γλυκερία Στεφάνου

Τα παιδιά Βασιλική, Νίκος, Μάριο, Μάγδα

Τα εγγόνια Ολγα και Σταύρος

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν σήμερα, 16 Φλεβάρη, 8 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μου ο αγαπημένος σύντροφός μου ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΥΝΟΤΡΟΥΛΙΑΣ. Γεννήθηκε στις Βελεσιώτες και ως απόφοιτος Γυμνασίου μπήκε στη Σχολή εφέδρων Αξιωματικών, από την οποία αποτάχτηκε ως ιδεολόγος κομμουνιστής.

Στην κατοχή ήταν πολιτικός καθοδηγητής στην ομάδα Βελουχιώτη. Σε όλη τη ζωή του αγωνιζόταν για τα ιδανικά του ΚΚΕ και της εργατικής τάξης. Ως συνταξιούχος διετέλεσε πρόεδρος των συνταξιούχων Βύρωνα.

Στη μνήμη του προσφέρω 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βύρωνα.

Αγγελική Ξυνοτρούλια

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, η οικογένειά του προσφέρει 30.000 δρχ. στο «Σύνδεσμο Φίλων του Μουσείου της ΕΠΟΝ».