ΒΟΛΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ
Συντονισμός δράσης για το ασφαλιστικό

Επιτροπή Αγώνα για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης συγκροτήθηκε στη Μαγνησία, σύσκεψη συνδικάτων και φορέων τη Δευτέρα, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001

Από κινητοποίηση για το ασφαλιστικό
Την αγωνιστική δράση τους για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης συντονίζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς της Μαγνησίας. Σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων του νομού, αποφασίστηκε η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της κυβερνητικής επιχείρησης κατεδάφισης του υπάρχοντος κοινωνικο - ασφαλιστικού συστήματος.

Η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα αριθμεί 34 μέλη και συγκροτήθηκε από συνδικαλιστές του αγροτικού κινήματος, των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, των φοιτητών, των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, που πρόσκεινται πολιτικά σε όλα τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ).

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι άμεσος στόχος της είναι να υπάρξουν πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να παρεμποδιστεί η κυβέρνηση να φέρει τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις στη Βουλή. Προσθέτει, δε, ότι για να προωθηθεί ένας τέτοιος σημαντικός στόχος, είναι ανάγκη να σταματήσει το παζάρι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚΒ και κλαδικών οργανώσεων με την κυβέρνηση, που της δίνουν άλλοθι και νομιμοποιούν το ψευτοδιάλογο που στήνει, ν' αναπτυχθούν δυναμικές αντιδράσεις κατά κλάδο και ενιαία στην εργατική τάξη και ευρύτερα.

Οι άμεσες πρωτοβουλίες που πήρε στη σύσκεψη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στοχεύουν στη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα στους εξής χώρους δουλιάς: Στα εργοστάσια Γαλανός (Συγκέντρωση στις 19/2), Κανάκης (Συγκέντρωση 20/2), Στεφάνου (Συγκέντρωση 21/2), ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ (Γενική Συνέλευση Σωματείου 23/2). Επίσης για το θέμα θα συνεδριάσει στις 21 Φλεβάρη το ΔΣ των Συνταξιούχων ΙΚΑ και στις 5 Μάρτη οι ιδιωτικοί - εμποροϋπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση - Συγκέντρωση.

Επίσης οι στόχοι που θέτει προς υλοποίηση το προσεχές διάστημα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μαγνησίας είναι: Να δοθεί συνέντευξη Τύπου. Να συγκροτηθούν Επιτροπές Αγώνα σε όλους τους κλάδους και χώρους εργασίας, π.χ. οικοδόμοι, μέταλλο, εμπόριο, τουρισμός. Να μπει το θέμα στα ΔΣ των Σωματείων, στις γενικές συνελεύσεις και να παίρνονται αποφάσεις.

Να συνταχθεί κείμενο με υπογραφές και να σταλεί στη Βουλή, στην κυβέρνηση και στα κόμματα. Να γίνουν συναντήσεις με δημάρχους του νομού για το συντονισμό της δράσης. Να γίνουν παρεμβάσεις - περιοδείες στα ιατρεία του ΙΚΑ, στη Χαλυβουργία, στο ΚΟΝΤΙ, ΙΜΑΣ, στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Περιοδείες σε όλες τις γειτονιές. Οργάνωση Παμμαγνησιώτικου συλλαλητηρίου στις 15 Μάρτη, μέρα Πέμπτη, για το ασφαλιστικό στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Διαδηλώσεις τη μέρα που η κυβέρνηση θα οργανώσει φιέστες κατά την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου. Η εργατική πρωτομαγιά να έχει σαν κεντρικό ζήτημα την αντίθεση των εργατοϋπαλλήλων και του λαού στα μέτρα για το χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης, της πρόνοιας, της υγείας.