ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Ακραία μορφή κοινωνικού κανιβαλισμού
Κυριακή 5 Φλεβάρη 2012

«Τα ναρκωτικά σκοτώνουν; Ρωτήστε τους επιζήσαντες»...
Η ισχύουσα κατασταλτική πολιτική και η πολιτική νομιμοποίησης των ναρκωτικών είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, καθώς δε θίγουν τα αίτια που γεννούν και αναπαράγουν τη χρήση και την εξάρτηση. Η νομιμοποίηση αφορά στη θεσμοθέτηση του κοινωνικού περιθωρίου και πίσω από το επιχείρημα του «καλού νοικοκύρη», που «πρέπει να κοιμάται ήσυχος», κρύβεται ο άγριος ατομικισμός. Ησυχία που εξαργυρώνεται με την αδιαφορία για την όλο και μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των νέων ανθρώπων που θα εξαρτώνται νόμιμα και μηδενίζοντας τις δυνατότητες που έχει ένας εξαρτημένος για να επανεξετάσει τη ζωή του. Δεν πρόκειται μόνο για ιδεολογική χειραγώγηση αλλά για τη θεσμοθέτηση του πιο ακραίου «κοινωνικού κανιβαλισμού».

Η κατάθεση του πολυαναμενόμενου - από ομόκεντρους κύκλους - νομοσχεδίου «Κώδικας Ναρκωτικών», που νομιμοποιεί τη χρήση, διακίνηση, προμήθεια ναρκωτικών και καλλιέργεια ινδικής κάνναβης έρχεται όχι μόνο να ανοίξει δουλειές με ...φούντες για μικρούς και μεγάλους εμπόρους. Το σημαντικότερο «επίτευγμα» που επιδιώκει είναι να ξεπαστρέψει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο το «πλεονάζον» ανθρώπινο δυναμικό, να δημιουργήσει στρατιές εξαρτημένων ανθρώπων και όχι ανήμερων θεριών.

Σήμερα κάθε κοινωνικό δικαίωμα που καταργείται πλασάρεται ως «ατομική ελευθερία». ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι Πράσινοι, ΔΡΑΣΗ και όλο το συνονθύλευμα που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια τα ναρκω-φεστιβάλ πανηγυρίζουν για το «θετικό βήμα» που έκανε επιτέλους η τρικομματική κυβέρνηση και αναμένουν «σύντομα την ψήφισή του».

Λάσπη και ψέματα

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αντιεπιστημονικά διατυπώθηκαν από τη «Συμμαχία "Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά"», όπου συμμετέχουν τα παραπάνω κόμματα και φορείς.

Ιδεολογική σύμπλευση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ - ΛΑ.Ο.Σ.

Την ίδια ώρα ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή προσποιούνται τους έκπληκτους για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, τη στιγμή που έχει προηγηθεί η συμφωνία τους στην Κυβερνητική Επιτροπή. Υπενθυμίζεται ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπογράψει στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής το 2006 το νέο ορισμό της τοξικοεξάρτησης ως «Χρόνια υποτροπιάζουσα αυτοπροκαλούμενη νόσο», χαρακτηρίζοντας το χρήστη «ασθενή». Τα παραπάνω προσυπογράφουν και αναπαράγουν σε εκδηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις και οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Αποκωδικοποιώντας το συγκεκριμένο ορισμό: Είναι αυτοπροκαλούμενη άρα γιατί να υπάρχει δωρεάν περίθαλψη; Είναι χρόνια άρα μη ζητάτε δημόσια και δωρεάν απεξάρτηση, βολευτείτε με υποκατάστατα. Είναι υποτροπιάζουσα, άρα δεν υπάρχει λόγος για κοινωνική επανένταξη. Ποιος θα δώσει δουλειά σε κάποιον που από στιγμή σε στιγμή θα υποτροπιάσει παίρνοντας πάλι ναρκωτικά; Ο συγκεκριμένος ορισμός αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των στρατηγικών πολιτικών σε ΗΠΑ, ΕΕ και Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών για τα ναρκωτικά. Τυχαίο; Και τίθεται το ερώτημα: Οταν ο χρήστης βαφτίζεται «ασθενής» που δεν παίρνει γιατρειά, ποιος ευνοεί και καλλιεργεί το ρατσισμό;


Ελένη ΤΖΙΒΡΑ