Σκληρή μάχη και στον Πειραιά
Σάββατο 11 Φλεβάρη 2012

Η μαζική συγκέντρωση συνεχίστηκε με μια μαζική πορεία
Στους ρυθμούς της 48ωρης απεργίας παλλόταν από τα ξημερώματα χτες ο Πειραιάς, με τους εργαζόμενους, έχοντας στο πλευρό τους τις ομάδες περιφρούρησης του ΠΑΜΕ, να δίνουν μάχη ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, αλλά και την υπονομευτική τακτική των δυνάμεων του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εργοστάσιο της ΕΛΣΑ, όπου οι εργαζόμενοι επέβαλαν τη θέλησή τους να απεργήσουν κόντρα στην «πάγια τακτική» των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, στη διοίκηση του σωματείου, σε κάθε απεργία να ... απεργεί μόνο η διοίκηση! Στο εργοστάσιο ΝΤΟΜΟΥΣ (κατασκευής κλειδαριών) παρά το όργιο τρομοκρατίας, όπου άνθρωποι της εργοδοσίας επιδόθηκαν ακόμα και σε τραμπουκισμούς σε βάρος της ομάδας περιφρούρησης, οι εργαζόμενες ύψωσαν το ανάστημά τους και απήργησαν. Στο σούπερ μάρκετ της αλυσίδας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στον Πειραιά, επειδή η συμμετοχή στην απεργία ήταν μεγάλη, η εργοδοσία έπαιρνε εργαζόμενους που βρίσκονταν σε άδεια να πάνε για δουλειά. Κλειστά έμειναν το εργοστάσιο της ΠΙΤΣΟΣ, όλα τα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας, Ζώνη, Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού (ΒΙΠΑΣ), ενώ στους καταπέλτες κατέβηκαν και οι ναυτεργάτες στο λιμάνι του Πειραιά.

Το αποτέλεσμα αυτής της μάχης, ήταν στις 11 το πρωί που είχε καθοριστεί το αγωνιστικό ραντεβού, η πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού να κατακλυστεί από χιλιάδες απεργών και μαζί τους συνταξιούχοι, γυναίκες, φοιτητές και μαθητές. Ομιλητής ήταν ο Νίκος Ξουράφης από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του σωματείου ελαιουργοσαπουνοποιών. Χαιρέτισε η Στέλλα Μπαρδούνια πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά.

Ολο αυτό το πλήθος με απανωτά συνθήματα, οργανωμένο σε μαζικά μπλοκ, έκανε μαχητική πορεία που περικύκλωσε το κέντρο του Πειραιά, η οποία κατέληξε στο λιμάνι συνεχίζοντας την περιφρούρηση στα πλοία. Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του ΠΓ της ΚΕ Κόμματος.