ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ - ΦΟΡΕΙΣ 2ΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Μην τολμήσετε να κόψετε το ρεύμα σε κανένα σπίτι
Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012

Από παλιότερη κινητοποίηση στη ΔΕΗ Καλλιθέας
Σε επαγρύπνηση και επιφυλακή ώστε να μη διακοπεί το ρεύμα σε κανένα λαϊκό σπίτι, καλούν το λαό η Επιτροπή Ανέργων και οι φορείς του 2ου διαμερίσματος, μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στην οποία προχώρησε χθες, η ΔΕΗ στο σπίτι εργαζόμενου. Τα μέλη της επιτροπής και των φορέων βρέθηκαν αμέσως στο υποκατάστημα της οδού Αριστείδου, πετυχαίνοντας την επανασύνδεση του ρεύματος, μετά από παρέμβαση που πραγματοποίησαν προς τον προϊστάμενο. Οπως σημειώνει στον «Ρ» ο Κώστας Δανιάς, μέλος της Επιτροπής Ανέργων 2ου διαμερίσματος, «τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, για αυτό το λόγο καλούμε το λαό, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές, τις Επιτροπές Ανέργων και τους φορείς, να οργανώσουν την πάλη τους, σπίτι το σπίτι, γειτονιά τη γειτονιά και να μην υποκύψουν στον εκβιασμό της κυβέρνησης μαύρου μετώπου - πλουτοκρατίας».

Συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ

Συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ Καλλιθέας πραγματοποίησαν νωρίτερα το πρωί, μέλη της Επιτροπής Ανέργων της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής, καλώντας το λαό να οργανώσει την πάλη του για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ανέργων, όπως: έκτακτο επίδομα ανεργίας, πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων, απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια της εξόρμησης που πραγματοποίησαν τα μέλη της επιτροπής, η οποία βρήκε τη θετική ανταπόκριση του κόσμου, άνεργος κατήγγειλε ότι από τα 461 ευρώ που είναι το ταμείο ανεργίας, τον τελευταίο μήνα πήρε μόνο 200 ευρώ περίπου, χωρίς καμία αιτιολογία.