ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εγγυητής στην εφαρμογή του νέου μνημονίου

Η επιστολή Σαμαρά προς την τρόικα επιβεβαιώνει την πρεμούρα να πάρει το πάνω χέρι στο τσάκισμα του λαού

Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012

MotionTeam

Η πολιτική που υπηρετούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι σύμμαχοί τους είναι εγκληματική για το λαό και σαν τέτοια πρέπει να ηττηθεί
Εγγυητής της πλήρους εφαρμογής του συνόλου των βάρβαρων μέτρων του νέου μνημονίου εμφανίζεται ο Α. Σαμαράς, δεσμευόμενος ταυτόχρονα ότι αν η ΝΔ κερδίσει τις επόμενες εκλογές, οι όποιες τροποποιήσεις επιδιώξει θα είναι προς το χειρότερο για το λαό. Στην πραγματικότητα, με την επιστολή που απέστειλε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ στους επικεφαλής της τρόικας (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ), παραδέχεται ότι το νέο μνημόνιο αποτελεί το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του για την επόμενη τετραετία.

Στη βάση αυτή διεκδικεί πλέον ρόλο εγγυητή για την πιστή και πλήρη εφαρμογή του, ρίχνοντας πλήρως τις μάσκες και επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι το παραμύθι περί «επαναδιαπραγμάτευσης», που λάνσαρε εδώ και δυο χρόνια, ήταν σκέτη απάτη για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. «Αν η ΝΔ κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία», δεσμεύεται κατηγορηματικά στην επιστολή του ο Α. Σαμαράς.

Στο ίδιο πνεύμα, δηλώνει ότι «αν απαιτηθούν τροποποιήσεις» του νέου μνημονίου, αυτές «θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος». Διαβεβαιώνει επίσης ότι οι όποιες «βιώσιμες εναλλακτικές προτάσεις» θα φέρει προς συζήτηση, αυτές θα κινούνται «αυστηρά μέσα στα πλαίσια του προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του»!

Στην επιστολή αναφέρονται ακόμα συγκεκριμένες δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η ηγεσία της ΝΔ για τη στήριξη των αντιλαϊκών ανατροπών. «Το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα», τονίζεται σχετικά, ενώ επιχαίρει και για το πετσόκομμα μισθών και συμβάσεων, εκφράζοντας την προσδοκία ότι «οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα».

Ο Α. Σαμαράς επιμένει στη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά αποφεύγει να προσδιορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι αυτή θα καθοριστεί από το γενικό συμφέρον της πλουτοκρατίας, όπως φάνηκε καθαρά από την ομιλία που έκανε χτες σε κομματικά στελέχη. «Αμεση προσφυγή στις κάλπες. Εκλογές, για να υπάρξει ομαλότητα στον τόπο», είπε, διαφορετικά «θα πάμε σε ακυβερνησία».

Σε ό,τι αφορά τους διαγραμμένους, άλλοι σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν πρόκειται να προσχωρήσουν σε καμία κίνηση για τη δημιουργία νέου κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προσδοκούν στην επάνοδό τους πριν τις εκλογές, ενώ μια άλλη ομάδα έχει ξεκινήσει να διερευνά το ενδεχόμενο συγκρότησης κόμματος, με «αντιμνημονιακή» ρητορεία, για να λειτουργήσει ως ανάχωμα για τη λαϊκή δυσαρέσκεια. «Στο χώρο της κεντροδεξιάς δεν υπάρχει αντιμνημονιακή έκφραση αυτή τη στιγμή», εκτίμησε ο Γ. Μανώλης, υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία νέου κόμματος αποτελεί «κοινωνική ανάγκη», γιατί, όπως είπε, «το 70% των ψηφοφόρων και οπαδών της ΝΔ είναι αντιμνημονιακοί».