... το DNA μας!
Σάββατο 17 Φλεβάρη 2001

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΛΟΙΠΟΝ, αυτή η υπόθεση με το DNA και τους ελέγχους των γενετικών μας χαρακτηριστικών να δείτε που δε θα μας βγει σε καλό! Πριν από 2-3 χρόνια παίζονταν στους κινηματογράφους μια ταινία (το «Γκάτακα») που αναφερόταν σε μια κοινωνία γενετικής δικτατορίας, αλλά, βρε παιδί μου, πολύ γρήγορα επιβεβαιώνεται!

Η αρχή έγινε με την άδεια στο υπουργείο Δικαιοσύνης, να χρησιμοποιεί το γενετικό υλικό για την πάταξη της εγκληματικότητας. Προσπεράστηκαν τα προβλήματα περί «ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων».

Θα χρησιμοποιεί, δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά τη μέθοδο αυτή, η... ίδια Αστυνομία που παρακολουθεί διαδηλώσεις, που υποδύεται δημοσιογράφους για να μαθαίνει τις δραστηριότητες της ΕΕΔΥΕ, κλπ. κλπ.

Επίσης, έχουμε και τις ασφαλιστικές εταιρίες που ζητάνε (ακούστε τώρα τι σκεφτήκανε) να έχουν, λέει, γενετικά στοιχεία για τους οδηγούς που ασφαλίζουν τα αυτοκίνητά τους. Ετσι θα ξέρουν αν κάποιος έχει προδιάθεση επιθετικότητας, άρα είναι επικίνδυνος οδηγός.

Να μην ξεχνάμε, επίσης, ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες συγγενεύουν εμπορικά με τράπεζες, επιχειρήσεις επεξεργασίας δεδομένων και όλα τα σχετικά. Οποτε καταλαβαίνετε αυτό τι σημαίνει.

Βεβαίως, το υπουργείο Ανάπτυξης είναι μέχρι στιγμής αρνητικό στην όλη υπόθεση, αλλά τώρα ξέρετε πόσο ευάλωτη είναι αυτή η κυβέρνηση στις πιέσεις των μεγάλων συμφερόντων. Δε θέλει και πολύ.


Γρηγοριάδης Κώστας

Υπάρχουν και κάτι... λεπτομέρειες, όπως π.χ η εφαρμογή της γενετικής σε θέματα ασθενειών αθεράπευτων που τυραννούν τον κόσμο, αλλά, τώρα, ποιος τα κοιτάει αυτά... Η καταστολή και το κέρδος είναι αυτό που πρωτεύει!

Οπως καταλαβαίνετε, έτσι όπως πάμε ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά του δεν μπορεί να χάσει κανείς, διότι περιέχει γενετικό υλικό και μπορεί να ελεγχθεί. Οσοι έχετε τριχόπτωση φοβούμαστε ότι είστε σε πολύ δύσκολη θέση!