ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Να καταργηθεί το χαράτσι να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι

Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις για προστασία των ανέργων και Υγεία - Πρόνοια

Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012

Από την κινητοποίηση στη Λάρισα
Να καταργηθεί το χαράτσι για τα ακίνητα, να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν το πλήρωσαν, να μην υποχρεώνονται να πληρώσουν το χαράτσι όσοι ήταν συμβεβλημένοι με άλλες, ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος και επανασυνδέονται με τη ΔΕΗ, και, επιπλέον, το κόστος του σχεδίου επανασύνδεσης όσοι άλλαξαν όνομα ιδιοκτήτη, να παρθούν πίσω οι αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, απαίτησαν οι Λαρισαίοι που πήραν μέρος, χτες το πρωί, στην νέα, δυναμική, αγωνιστική κινητοποίηση στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ, την οποία οργάνωσαν η Λαϊκή Επιτροπή Λάρισας, και οι Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα που έχουν συγκροτηθεί σε συνοικίες και κεφαλοχώρια του νομού.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, με επικεφαλής τον Τ. Τσιαπλέ, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, είχε συνάντηση με προϊστάμενο του τοπικού καταστήματος της ΔΕΗ, στον οποίο και παραδόθηκε ένα νέο πακέτο απλήρωτων λογαριασμών που ξεπερνούν τους 540, ενώ συνολικά έχουν παραδοθεί πάνω από 2.000 απλήρωτοι λογαριασμοί Λαρισαίων καταναλωτών.

Η Λαϊκή Επιτροπή καταγγέλλει ως εκβιαστική την τακτική της ΔΕΗ απέναντι σε όσους αναγκάζονται να επανασυνδεθούν μαζί της και καλεί όλους όσοι έχουν αυτό το πρόβλημα να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που οργανώνει, την Τετάρτη 29 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, προκειμένου να οργανώσουν την αντίδρασή τους.

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Παρέμβαση στο Δήμο Αγίου Δημητρίου πραγματοποίησαν χτες εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο μαζί με μέλη της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής, καθώς μητέρα δύο παιδιών - πρώην συμβασιούχος - και άνεργη τους τελευταίους 19 μήνες, απειλείται με έξωση από το σπίτι της, καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει το ενοίκιο αλλά και να πληρώσει τους λογαριασμούς που τρέχουν.

Εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων συναντήθηκαν με τη δήμαρχο (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) όπου ζήτησαν να επέμβει, ώστε γυναίκα και παιδιά να βρουν άμεσα κατάλυμα, ενώ έθεσαν και το ζήτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η απάντηση της δημάρχου ήταν ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από το γράμμα του νόμου - παρότι, όπως είπε, γνωρίζει, πολλές, ανάλογες περιπτώσεις στην περιοχή. Οι συγκεντρωμένοι τόνισαν ότι η δημοτική αρχή ευθύνεται για τις πολιτικές που ακολούθησε όλο το προηγούμενο διάστημα και τώρα, οι οποίες συντηρούν και διευρύνουν τη φτώχεια ολοένα περισσότερο, ενώ αποφάσισαν να δώσουν συνέχεια στο θέμα με παρέμβασή τους, στη διοίκηση του ΟΑΕΔ, την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί.

Συνέχεια στις δράσεις τους έδωσαν επίσης χτες, η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου διαμερίσματος με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στον ΟΑΕΔ Γαλατσίου, απαιτώντας άμεσα μέτρα για την προστασία όλων των ανέργων, ενώ φορείς από τη Νέα Σμύρνη και το Παλαιό Φάληρο παρέδωσαν τους πληρωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι για τα ακίνητα, στη ΔΕΗ Καλλιθέας.