EΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κληρώθηκαν οι όμιλοι και ξεκινά
Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012

Στιγμιότυπα από την περσινή διοργάνωση
Με τις συμμετοχές να φθάνουν σε αριθμό ρεκόρ αφού ξεπέρασαν σε αριθμό κάθε προηγούμενη διοργάνωση, το φετινό Εργατικό Τουρνουά ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ μπήκε εδώ και λίγες ημέρες στην τελική του ευθεία για την έναρξή του, καθώς πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων που θα μετέχουν οι ομάδες. Στο φετινό τουρνουά δήλωσαν συμμετοχή 48 ομάδες, κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο αριθμό μέχρι σήμερα.

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε δημιουργήθηκαν 12 όμιλοι των 4 ομάδων. Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι πρώτοι του κάθε ομίλου καθώς επίσης και οι 4 καλύτερες δεύτερες (με βάση τους βαθμούς, την καλύτερη επίθεση και τη διαφορά των γκολ). Οι αγώνες από τη φάση των 16 και μετά θα είναι νοκ αουτ. Οι ημερομηνίες των αγώνων, το πρόγραμμα και τα γήπεδα που θα διεξαχθεί το τουρνουά θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες μέρες.

Η μαζική συμμετοχή που καταγράφεται και φέτος αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την απήχηση που έχει το εργατικό τουρνουά στους νέους, στους εργαζόμενους και στη λαϊκή τάξη. Πρόκειται για μια διοργάνωση με ιδιαίτερη σημασία καθώς αποτελεί μια διαφορετική έκφραση αντίστασης στην πολιτική που έχει παραδώσει τον αθλητισμό στις ορέξεις των μονοπωλίων. Απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στην εργατική και εργαζόμενη νεολαία, ενάντια στη ναρκωκουλτούρα με την οποία θέλουν να τη ξεφορτωθούν.


Και φέτος από τις συμμετοχές των ομάδων, εκτός αυτών των εργατικών σωματείων από όλους τους κλάδους δουλειάς, δε λείπουν και οι αντίστοιχες των μεταναστών εργατών, καθώς και εκείνες των παιδιών των θεραπευτικών κοινοτήτων που από την πρώτη στιγμή πριν από χρόνια έδωσαν τη δική τους ξεχωριστή απάντηση σε όσους προωθούν τη ναρκωκουλτούρα. Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η φάση των ομίλων θα είναι αφιερωμένη στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και η τελική φάση στον αγώνα των απεργών Χαλυβουργών.

Οι Ομιλοι

Αναλυτικά οι όμιλοι που καταρτίστηκαν είναι: