ΠΑΜΕ
Συναγερμός για Υγεία - Πρόνοια
Τετάρτη 29 Φλεβάρη 2012

Σε ξεσηκωμό των εργαζομένων, ώστε «κάθε δημόσιο νοσοκομείο, κάθε κέντρο υγείας να γίνει κάστρο αντίστασης και πάλης για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο το λαό» καλεί το ΠΑΜΕ, με αφορμή τον εφαρμοστικό νόμο της συγκυβέρνησης για την Υγεία και την Πρόνοια.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

«Εργάτες, Εργαζόμενοι στην Υγεία, Ξεσηκωθείτε!

Η κυβέρνηση βάζει ενέχυρο στη δανειακή σύμβαση όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει στην Υγεία και στην Πρόνοια! Γίνονται βορά στην αδηφαγία των καπιταλιστών για να αυξήσουν την κερδοφορία τους, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετεί το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία και την Πρόνοια που άρον-άρον κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Εργάτριες και εργάτες, εργαζόμενοι στην Υγεία

Τώρα όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή αυτών των μέτρων.

Κανένας μόνος του. Ολοι μαζί μπορούμε να επιβάλουμε, κανένας εργαζόμενος - κανένας άνεργος και ανασφάλιστος χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Καμία δημόσια υπηρεσία και μονάδα να μην κλείσει.

Στις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων να γίνει συζήτηση καθώς επίσης και στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων που ήδη γίνονται. Να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία με την παρουσία των Λαϊκών Επιτροπών. Να παρθούν από κοινού αποφάσεις, ώστε κάθε δημόσιο νοσοκομείο, κάθε Κέντρο Υγείας να γίνει κάστρο αντίστασης και πάλης για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο το λαό».