ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Πλατιά εξόρμηση για την οργάνωση της πάλης

Με μαζικές εργατικές διαδικασίες εργαζόμενοι και συνδικάτα απορρίπτουν τα εγκληματικά μέτρα της κυβέρνησης

Πέμπτη 1 Μάρτη 2012

Βάζοντας «μπροστά» την υπόθεση της οργάνωσης της εργατικής τάξης στους τόπους δουλειάς, οι ταξικές δυνάμεις έχουν ήδη ριχτεί στη μάχη. «Οργώνοντας» τα εργοστάσια, τα γραφεία, τις γειτονιές με εξορμήσεις, περιοδείες και γενικές συνελεύσεις, συνδικάτα και ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, απευθύνουν μαζικό κάλεσμα στους εργαζόμενους να μην υποταχθούν, να μη συμβιβαστούν με τα νέα μέτρα, να μη δεχτούν καμιά μείωση μισθών, καμιά αλλαγή εργασιακών σχέσεων, καμιά επιθετική παρέμβαση της εργοδοσίας κατά των δικαιωμάτων τους. Να καταργήσουν στην πράξη τις αντιλαϊκές και αντεργατικές αποφάσεις.

Στον κλάδο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών: Χτες, στην ετήσια τακτική γενική τους συνέλευση, οι εργαζόμενοι της ΕΒΓΑ, ομόφωνα αποφάσισαν πως δε θα δεχτούν καμιά μείωση μισθών, με οποιονδήποτε τρόπο επιχειρήσει η εργοδοσία, και πως θα απαντήσουν αγωνιστικά σε τυχόν απόπειρα της εργοδοσίας να αφαιρέσει κατακτήσεις των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, σύσσωμοι, αποφάσισαν να αντισταθούν στις όποιες προσπάθειες της εργοδοσίας, η οποία, στο μεταξύ, παραμένει αδιάλλακτη, αφού εδώ και δύο χρόνια - όπως σημειώθηκε και στην εισήγηση του ΔΣ του Σωματείου - η εργοδοσία με διάφορα τερτίπια δεν υπογράφει αυξήσεις, προχωρά σε απολύσεις, επιβάλλει περικοπές, ενώ έχουν γίνει και μια σειρά εργατικά ατυχήματα, εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας. Χτες, επίσης, στελέχη από την Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, έκαναν περιοδεία στον ΚΑΤΣΕΛΗ, όπου οι εργαζόμενοι το προηγούμενο διάστημα έδωσαν σκληρή μάχη ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα. Τις επόμενες μέρες, προγραμματίζονται και άλλες γενικές συνελεύσεις σε επιχειρήσεις όπως TASTY, ΜΕΒΓΑΛ, ΝΟΥΝΟΥ.

Στον Τύπο - Χαρτί: Την απόφασή τους να μη δεχτούν τα αντεργατικά μέτρα, που τσαλαπατούν τη ζωή της εργατικής τάξης, διατράνωσαν και με γενική τους συνέλευση και οι εργαζόμενοι της εταιρείας λιθογραφίας «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ», που έγινε χτες. Αντίστοιχα, την αντίθεσή τους στην εφαρμογή των μέτρων και την αγωνιστική τους διάθεση σε περίπτωση που η εργοδοσία επιχειρήσει να τα εφαρμόσει, εξέφρασαν και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του κλάδου ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ και ΜΕΤΡΟΝ. Χτες στελέχη της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, πραγματοποίησαν περιοδεία στη χαρτοποιία SOFTEX, όπου έγινε συγκέντρωση και ενημέρωση των εργαζομένων για τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που αποφάσισαν από κοινού συγκυβέρνηση, πλουτοκρατία, τρόικα.

Σε άλλους κλάδους: Αντίστοιχα, συγκεντρώσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων έγιναν σε εργοστάσια του κλάδου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΜΑΚΟΠΛΕΞ και ΑΓΛΟΥΜΠΑΣ. Στον κλάδο του Μετάλλου, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις για τα νέα μέτρα με τους εργαζόμενους σε «Δράκο Πολέμη», «Κράντεξ», «Σιτροέν», «Χερουβείμ» καθώς και στον «Μαλτέζο», όπου προγραμματίζεται και γενική συνέλευση το επόμενο διάστημα. Στον κλάδο του Φαρμάκου, έγιναν περιοδείες σε μια σειρά από χώρους δουλειάς, όπως ΛΑΒΙΦΑΡΜ, ΚΟΡΡΕΣ, ΑΛΑΠΙΣ, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ΣΥΝΦΑ κ.λπ.

Περιοδείες - συσκέψεις - συγκεντρώσεις

Σήμερα, 1η Μάρτη, προγραμματίζονται οι εξής περιοδείες, συζητήσεις, συγκεντρώσεις και συσκέψεις:

-- Σε ΦΑΜΑΡ ΑΝΘΟΥΣΑΣ, ΧΕΛΕΝΙΚΑ, ΒΙΑΝΕΞΑ, ΝΤΕΜΟ (φάρμακο).

-- «Φειδά» (δέρμα)

-- ΣΤΑΚΟΡ, ΕΛΦΟΝ, ΕΛΚΟ ΒΑΓΙΟΝΗΣ, ΜΥΚΟΝΙΑΤΗΣ (μέταλλο).

-- Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων (Ν. Κόσμος), Λυρική Σκηνή (Κατασκευαστικό, Περιστέρι) - (Καλλιτέχνες).

-- Στην ΟΠΙΝΙΟΝ, στην MRB, στην G4S στις 8 π.μ. (ιδιωτικοί υπάλληλοι).

-- Στον ΟΤΕ στο Διοικητικό Μέγαρο, στον ΟΤΕ στην Τροίας και στην COSMOTE στην Αχαρνών (τηλεπικοινωνίες).

Επίσης, υλικό θα μοιράζεται στους παρακάτω σταθμούς του τρένου και του μετρό: Πειραιάς, Αγιος Δημήτριος, Καλλιθέα, Αγιος Αντώνης, Αιγάλεω, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Αττική, Μαρούσι, Ταύρος, Χαλάνδρι, Ν. Ιωνία, Συγγρού Φιξ, Ελαιώνας, Βικτώρια.