«ΑΘΗΝΑ 2004»
Δισεκατομμύρια για δημόσιες σχέσεις!

Ο γενικός προϋπολογισμός της εταιρίας για το 2001 συντάσσεται αυτό το διάστημα

Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001

Από παλιότερη εκδήλωση της «Αθήνα 2004»
Ποσό ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων δραχμών ενδέχεται να δαπανήσει η εταιρία «Αθήνα 2004» για την κάλυψη ...λειτουργικών, αλλά και των υπολοίπων αναγκών των Διευθύνσεων Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων μέσα στο 2001!.. Και αν λάβουμε υπόψιν ότι τα έξοδα των υπολοίπων Διευθύνσεων της εταιρίας για επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις δε συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το ποσό, αλλά αποτελούν κομμάτι των προϋπολογισμών της κάθε Διεύθυνσης ξεχωριστά, τότε το συνολικό κονδύλι της «Αθήνα 2004» θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση Επικοινωνίας και η Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων της εταιρίας (όπως και οι υπόλοιπες Διευθύνσεις της «Αθήνα 2004») συνέταξαν τους προϋπολογισμούς τους, τους οποίους και παρουσίασαν πριν από μερικές εβδομάδες, στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας για έγκριση, ενόψει της κατάρτισης του συνολικού προϋπολογισμού της εταιρίας για το τρέχον έτος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 6,5 δισ. δρχ. κατανέμονται ως εξής:

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα συνολικά έξοδα της «Αθήνα 2004» για το έτος 2000 δεν ξεπέρασαν τα 10,5 δισ. δρχ., δηλαδή 4 δισ. δρχ. περισσότερο από όσα ζήτησαν μόνο δύο Διευθύνσεις για έξοδα ενός έτους!!!

Ενδεικτικό του ύψους του ποσού που ζητούν μόνο δύο Διευθύνσεις της εταιρίας είναι το εξής: Στον προϋπολογισμό του έτους 2000, τα έξοδα για Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις και Προβολή όλων των Διευθύνσεων της «Αθήνα 2004» (Γενική Διοίκηση, Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, Διεύθυνση Σχεδιασμού, Διεύθυνση Μάρκετινγκ, Διεύθυνση Αθλημάτων, Διεύθυνση Τεχνολογίας, Διεύθυνση Υπηρεσιών Αγώνων, Διεύθυνση Ολυμπιακών Εργων, Διεύθυνση Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων) ήταν 3,3 δισ. δρχ. Δηλαδή, 3,2 δισ. δρχ. λιγότερο από το ποσό που ζητούν να δαπανήσουν μόνο δύο Διευθύνσεις της «Αθήνα 2004» το 2001. Ακόμα, το ποσό των 6,5 δισ. δρχ. αντιστοιχεί περίπου στο 1% του συνολικού κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (λειτουργικά έξοδα της «Αθήνα 2004» και έξοδα οργάνωσης και τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων), αν βέβαια ο προϋπολογισμός της εταιρίας δεν αυξηθεί και παραμείνει στο 1,716 δισ. δολάρια (περίπου 640 δισ. δρχ.), που είναι σήμερα.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός της «Αθήνα 2004» για το 2000 ήταν 14,2 δισ. δρχ. και - σύμφωνα με πληροφορίες - τα πραγματοποιηθέντα έξοδα έφτασαν τα 10,5 δισ. δρχ. Η μείωση των δαπανών κατά 3,7 δισ. δρχ. οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκαν τα προγραμματισμένα έξοδα για προσλήψεις και προμήθειες.

Τέλος, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της «Αθήνα 2004» εξετάζει όλους τους προϋπολογισμούς που έχουν υποβάλει οι Διευθύνσεις και αναμένεται το επόμενο διάστημα να συντάξει και να θέσει προς έγκριση το γενικό προϋπολογισμό της εταιρίας για το 2001.