ΦΑΡΣΑΛΑ
Αύριο το συλλαλητήριο
Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001

Αποψη από παλιότερη κινητοποίηση αγροτών στα Φάρσαλα
Με επαρχιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, αλλά και με εξορμήσεις και ενημερωτικές συσκέψεις στα χωριά, προετοιμάζονται οι αγρότες της Θεσσαλίας για την επιτυχία του αγροτικού συλλαλητηρίου, που θα γίνει στις 4 Μάρτη στη Λάρισα, τιμώντας αγωνιστικά την εξέγερση του Κιλελέρ και στέλνοντας μήνυμα συνέχισης της πάλης τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα θα πραγματοποιηθεί αύριο στα Φάρσαλα. Ανάλογα συλλαλητήρια θα γίνουν και σε άλλες επαρχίες των νομών της Θεσσαλίας.

Για την επιτυχία του αυριανού συλλαλητηρίου, που θα γίνει στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων, όλες αυτές τις μέρες εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών πραγματοποιούν περιοδείες στα χωριά της επαρχίας. Χτες το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων, πραγματοποίησαν εξόρμηση ενημέρωσης των κατοίκων της επαρχίας, μοιράζοντας και ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής, σε αγρότες και στους κατοίκους της πόλης. Εκεί ήταν και ο Γ. Πατάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, ο οποίος, σε ομιλία του, απηύθυνε σε όλους τους Φαρσαλινούς κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Φαρσάλων επισημαίνεται: «Η επαρχία Φαρσάλων, μία από τις δυναμικότερες επαρχίες του νομού μας, με τις δυναμικές καλλιέργειες που παράγει τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στην εγκατάλειψη και η κατάστασή της καθημερινά χειροτερεύει. Η οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων αγροτών βρίσκεται σε αδιέξοδο. Ολα τα μέτρα και οι πολιτικές που εφαρμόζονται οδηγούν στο ξεκλήρισμα όλο και περισσότερους αγρότες, με αναπόφευκτη συνέπεια την ερήμωση της υπαίθρου και την αύξηση της ανεργίας και επιπτώσεις στους επαγγελματίες μικρέμπορους. Κανένας δεν μπορεί να κρύψει τη μείωση του εισοδήματός μας. Αυτή η πολιτική χτυπάει καίρια τους νέους, που δεν μπορούν να μείνουν και να δουλέψουν στα χωριά, όχι μόνο από την ανυπαρξία εισοδήματος, αλλά και τη γενικότερη εγκατάλειψη. Η κυβέρνηση, ενώ δηλώνει ότι πρέπει να είναι ανταγωνιστικά τα προϊόντα, όχι μόνο δε χρηματοδοτεί τα έργα υποδομής που συμβάλλουν στη μείωση του κόστους, αλλά, στην ουσία, μειώνει τη χρηματοδότηση των κρατικών και ιδιωτικών επενδύσεων, όπως των αρδευτικών έργων».

Καταλήγοντας η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί τους αγρότες των Φαρσάλων να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, επισημαίνοντας ότι μόνο ο ενωμένος αγώνας φέρνει αποτελέσματα.