ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μίσος για τα λαϊκά δικαιώματα και τους αγώνες

Αντιδραστική μέχρι το κόκκαλο η ομιλία Σαμαρά την Κυριακή

Τρίτη 13 Μάρτη 2012

Οι ταξικοί αγώνες στοιχειώνουν τους αστούς και τα κόμματά τους, δείχνοντας τη δύναμη που έχει ο λαός οργανωμένος να τους ανατρέψει
Η επίδειξη πυγμής και το μίσος απέναντι στα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού, που συνοδεύονταν με ύμνους υπέρ της επιχειρηματικότητας και του «ευρωπαϊκού προσανατολισμού», ήταν το κυρίαρχο μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του.

Ουσιαστικά, επιβεβαίωσε ότι η επίθεση κατά των εργατικών αγώνων και ο χυδαίος αντικομμουνισμός, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του πολέμου της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της κατά του λαού, ενώ θα βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της προεκλογικής καμπάνιας της ηγεσίας της ΝΔ. Αναμασώντας τις αθλιότητες που είπε τις προάλλες από το βήμα της Βουλής, ο Α. Σαμαράς ισχυρίστηκε προκλητικά ότι η «η Αριστερά δεν προτείνει κάτι διαφορετικό και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την απελπισία του κόσμου», συκοφαντώντας το ΚΚΕ, που και πρόταση διεξόδου έχει και παλεύει για να γλιτώσει ο λαός από την εξαθλίωση που θέλουν να του επιβάλλουν οι αστοί και τα κόμματά τους.

Μιλώντας με τη γλώσσα των καπιταλιστών, εμφάνισε ακόμα τα δικαιώματα και τους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού ως «βασικούς υπεύθυνους για την κρίση και τα δεινά που ζούμε». Η επεξήγηση αποτελεί ωμή συκοφαντία και στοχοποίηση του ταξικού κινήματος αφού, όπως είπε ο Σαμαράς, «έδιωξαν επιχειρήσεις από την Ελλάδα. Εδιωξαν επενδύσεις από την Ελλάδα. Εδιωξαν τουρίστες από την Ελλάδα. Επέβαλαν ακαμψία στις αγορές. Εκαναν τα πάντα για να μην έρθουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν περιορίστηκε μόνο στη βάναυση κακοποίηση της πραγματικότητας και τη συκοφαντία, αλλά προχώρησε και σε προβοκάτσιες υποστηρίζοντας ότι «προστάτεψαν ή ανέχθηκαν το όργιο των κουκουλοφόρων» και πως «έχουν ενοχοποιήσει την έννοια της ασφάλειας, όπως έχουν ενοχοποιήσει την επιχειρηματικότητα».

Στη βάση αυτή προανήγγειλε ενίσχυση της καταστολής των λαϊκών αγώνων μετά τις εκλογές. Στο όνομα «της ασφάλειας των πολιτών» που αναγόρευσε ως δεύτερη προτεραιότητα, μετά την «ανάκαμψη», προανήγγειλε ένταση της αστυνομοκρατίας, κατάργηση των διαδηλώσεων, ανελέητο κυνήγι κατά των μεταναστών. «Μιλάω για μια ευρύτερη στρατηγική να ανακτήσουμε το κέντρο της Αθήνας - και άλλων πόλεων - περιοχές δηλαδή που, να το πούμε καθαρά, βρίσκονται πια εκτός ελέγχου», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας στο ίδιο ύφος: «Μιλάω και για την αλλαγή όλου του δικονομικού πλαισίου που εμποδίζει την αστυνόμευση και αποθρασύνει τους εγκληματίες».

Κοροϊδεύει εργαζόμενους και συνταξιούχους

Παράλληλα, περίσσεψαν τα χοντροκομμένα ψέματα, η κοροϊδία και οι ψεύτικες υποσχέσεις, ειδικά στα πλέον εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα. Ξεδιάντροπα υποσχέθηκε «αποκατάσταση των αδικιών στις χαμηλές συντάξεις» και των πολυτεκνικών επιδομάτων, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την «αδικία» που έχει γίνει σε βάρος τους, κρύβοντας ότι η ΝΔ είναι συνεργός και συνένοχος στη σφαγή των μισθών, των συντάξεων, των προνοιακών επιδομάτων, κ.ο.κ. Το μέγεθος της κοροϊδίας και του εμπαιγμού γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, γιατί την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ παρέπεμψε την αποκατάσταση των αδικιών όταν «αρχίσει τουλάχιστον η ανάκαμψη, για να απελευθερωθούν πόροι»(!), δηλαδή μετά από τριάντα χρόνια και βλέπουμε!

Από την άλλη, υποστήριξε τη λήψη μέτρων «για την οριστική εξυγίανση των (σ.σ. ασφαλιστικών) ταμείων», ενώ δίνοντας το στίγμα για το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζουν είπε ότι «θα αποκαταστήσουμε τη βιωσιμότητα των Ταμείων και αυτό θα επιτρέψει ό,τι δίνεται να είναι μόνιμο και σταθερό», δηλαδή συντάξεις - φιλοδώρημα.

Αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η κυβερνητική συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη μετά τις εκλογές, υπερθεμάτισε της αυτοδυναμίας της ΝΔ, γιατί «η Ελλάδα έχει ανάγκη από μεγάλες ανατροπές και μάλιστα το ταχύτερο». Θέλει δηλαδή την αυτοδυναμία για να περάσει γρήγορα και αποτελεσματικά, όπως πιστεύει, τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου διαρκείας. Ο ίδιος, προαναγγέλλοντας νέα μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, ζήτησε «να γίνει η χώρα προπύργιο της Ευρώπης στη Μέση Ανατολή».