ΕΛΜΕ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ
Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας
Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001

Από παλιότερη κινητοποίηση εκπαιδευτικών φορέων
Με τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, το συντονιστικό ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου στέλνει σήμερα μήνυμα αγώνα με πολλούς αποδέκτες. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ Α', Γ', Ε', ΣΤ' Αθήνας, Α', Β', Γ' Δυτικής Αττικής, Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, Θριάσιου Πεδίου, Ε' Ανατολικής Αττικής, Πειραιά, που καλούν όλες τις ΕΛΜΕ να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις.

«Θεωρούμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα με πνεύμα συσπείρωσης και ενότητας πρέπει να δρα αντιμετωπίζοντας έγκαιρα και δυναμικά τα προβλήματα που το αφορούν», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, υπογραμμίζοντας ότι «υποκειμενικοί παράγοντες και ενδογενή προβλήματα δε δικαιολογούνται και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες που παρεμποδίζουν τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας και δεν μπορεί να γίνονται ανεκτά όταν παρεμποδίζουν την ανάπτυξη του κινήματος».

Διαπιστώνοντας τις αρνητικές εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί και δρομολογούνται σε βάρος των εργαζομένων και της δημόσιας δωρεάν παιδείας, οι ΕΛΜΕ ζητούν: