Επιβραβεύουν το σφαγιασμό των εργασιακών δικαιωμάτων...
Τετάρτη 14 Μάρτη 2012

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΒΡΕ ΒΡΕ ΜΑΣ αναβάθμισε ο οίκος Fich και έκαναν όλοι ...πάρτι. Από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, μέχρι τα τηλεοπτικά κανάλια που επιχείρησαν να μας πείσουν ότι όλα πάνε καλά.

Κι εμείς που τόσο καιρό νομίζαμε ότι αυτοί οι οίκοι είναι κάτι αδηφάγα τέρατα που τρέφονται με οικονομίες κρατών όπως η Ελλάδα και που η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ξεσηκώσει πόλεμο εναντίον τους!

Ξαφνικά άρχισαν να γίνονται ...φίλοι μας και να μας «χτυπάνε φιλικά την πλάτη» και να μας επιβραβεύουν και να μας δίνουν κουράγιο.

Φυσικά τίποτε δεν άλλαξε, γιατί ποτέ δεν υπήρχαν οι «κακές» αγορές και οι «καλές» κυβερνήσεις ή η «καλή» Κομισιόν που θέλει να τις τιθασεύσει. Μαζί είναι όλοι τους, στο ίδιο κόλπο.

Κι αυτό που «επιβραβεύει» ο διεθνής οίκος είναι το ίδιο για το οποίο μας «συγχαίρουν» οι υποτιθέμενοι εταίροι μας στην ΕΕ: Το σφαγιασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και τη μετατροπή της χώρας σε έναν ακόμη παράδεισο για την κερδοσκοπία του κεφαλαίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και με τη συμμετοχή ιδιωτών ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους δημόσιους υπάλληλους και μας δηλώνει ότι αυτό γίνεται για την ...καλύτερη λειτουργία του Δημοσίου!

Μόνο που αν ήθελαν όντως το Δημόσιο να λειτουργεί καλά, δε θα είχαν φροντίσει έτσι ώστε ο βασικός του στόχος να είναι το πώς θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας αλλά του ελληνικού λαού.

Γιατί έχουμε διαπιστώσει πως όταν το κράτος θέλει να ...σπάσει καμιά απεργία ή να βοηθήσει έναν εφοπλιστή κινείται ταχύτατα και άκρως επαγγελματικά. Οταν πρόκειται για τις ανάγκες του λαού αρχίζουν τα προβλήματα.

Οπότε η αξιολόγησή τους μόνο σε απολύσεις στοχεύει. Σε ακόμη χειρότερο κράτος για μας δηλαδή.



Γρηγοριάδης Κώστας