Κυκλοφορεί το περιοδικό της ΟΓΕ
Κυριακή 18 Μάρτη 2012

Με εκτενή αναφορά στον πολύμηνο απεργιακό αγώνα των χαλυβουργών κυκλοφορεί το περιοδικό της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Στο πρώτο τεύχος του περιοδικού της για το 2012, η ΟΓΕ συνοψίζει τη δραστηριότητα που ανέπτυξαν οι σύλλογοι και οι ομάδες της προκειμένου να στηρίξουν τους απεργούς. Επίσης, συζητά για την πολύτιμη πείρα από τη σύσταση και τη δράση της Επιτροπής Γυναικών των απεργών χαλυβουργών με την Μαρία Δελλή, μέλος της Επιτροπής.

Το τεύχος που κυκλοφορεί περιλαμβάνει επίσης αρθρογραφία για μια σειρά ζητήματα της επικαιρότητας: Για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, των εργασιακών σχέσεων. Οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων μπορούν να ενημερωθούν για τη σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Να μάθουν για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ως μοχλού για την μετακύλιση του κόστους της Υγείας στις πλάτες των εργαζομένων και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα. Οι εργαζόμενες μπορούν ακόμα να πληροφορηθούν για τις αντεργατικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις ιδιαίτερες επιπτώσεις των αντιλαϊκών μέτρων στις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας. Μπορούν να βρουν απαντήσεις για όλα όσα προβάλλονται συστηματικά από τα αστικά ΜΜΕ για τη «φιλανθρωπία» και τον «εθελοντισμό» και να διαβάσουν για την ουσιαστική διαφορά που έχει από αυτά η ταξική αλληλεγγύη, η αλληλεγγύη των εργατών.

Μέσα από τις σελίδες του περιοδικού αποτυπώνεται η πείρα από τη συμμετοχή των δυνάμεων της ΟΓΕ στην πάλη για να καταργηθούν τα χαράτσια και τα επόμενα βήματα των συλλόγων και των ομάδων στο μέτωπο της οργανωμένης άρνησης πληρωμής τους. Σημαντική θέση κατέχουν επίσης οι αγρότισσες, η συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το ρόλο τους στην κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Από την ύλη του περιοδικού δε λείπουν, τέλος, ζητήματα που αφορούν στην Παιδεία, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον.

Το περιοδικό της ΟΓΕ κυκλοφορεί από τους συλλόγους και τις ομάδες σε όλη τη χώρα.