«ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ»
Νέα διαμαρτυρία για την απόλυση της μάνας
Πέμπτη 22 Μάρτη 2012

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση στον «Αρβανιτίδη»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό του καταστήματος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ στη Νάουσα πραγματοποίησαν, το απόγευμα της Τρίτης, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, απαιτώντας ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης στην οποία προχώρησε η επιχείρηση στις 8 Μάρτη. Επίσης, απαίτησαν να μη γίνει καμία μείωση μισθών στους εργαζόμενους και να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα που τους οφείλει.

Η εργαζόμενη απολύθηκε γιατί πρωτοστάτησε στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας να καταργήσει την κλαδική Σύμβαση Εργασίας και να μειώσει παραπέρα το εισόδημα των εργαζομένων.

Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας δήλωσε ότι δε θα ανακληθεί η απόλυση. Την επόμενη βδομάδα έχει οριστεί νέα τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το ΠΑΜΕ τις επόμενες μέρες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας και καλούν τον εργαζόμενο λαό της περιοχής να εκφράσει ακόμη πιο μαζικά τη συμπαράστασή του στην απολυμένη συναδέλφισσα και σ' όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης που εργάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες, χωρίς ρεπό, με καθυστέρηση πληρωμών, εξοντωτικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες κ.λπ.