Αιδώς Αργείοι
Τρίτη 27 Μάρτη 2012

Παπαγεωργίου Βασίλης

Πίσω από νόμο του 1997 οχυρώνεται η κυβέρνηση και η θλιβερή διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, για να δικαιολογήσει την άγρια, πρωτοφανή ληστεία των αποθεματικών του ΟΕΚ, Ασφαλιστικών Ταμείων, Νοσοκομείων, Πανεπιστημίων, ΤΕΙ, όλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Οποία υποκρισία. Οι διαπρύσιοι κήρυκες της «ελεύθερης αγοράς», οι αδιάλλακτοι πολέμιοι του «κρατισμού», για να δικαιολογήσουν την εν ψυχρώ κλοπή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία, σαν τους άρπαγες και χωρίς να ενημερώσουν καν τις διοικήσεις των Οργανισμών, «κούρεψαν» στα πλαίσια της συμφωνίας του PSI, επικαλούνται σήμερα ένα νόμο, που δίνει τη δυνατότητα στην εκάστοτε κυβέρνηση και στην ΤτΕ, να χρησιμοποιούν κατά το δοκούν περιουσιακά στοιχεία των ΝΠΔΔ, που έχουν προέλθει από εισφορές των εργαζομένων.

Είναι ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια κόμματα, οι ίδιοι φορείς της αστικής τάξης, που επί δεκαετίες μας πιπίλιζαν το μυαλό, για το πόσο καλή είναι η «απελευθέρωση» του τραπεζικού συστήματος, η οποία άρχισε το 1986 από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η οποία, «απελευθέρωσε» το πιστωτικό σύστημα της χώρας από το σφικτό κρατικό εναγκαλισμό... Και πραγματικά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, «απελευθερώθηκε» το τραπεζικό σύστημα. Για την ακρίβεια απελευθερώθηκε η ληστρική ορμή του τραπεζικού κεφαλαίου, να καταδυναστεύσει τις ζωές εκατομμυρίων εργαζόμενων, μέσω των ακριβών δανείων, των μηδενικών καταθετικών επιτοκίων και της ραγδαίας επέκτασης του «πλαστικού χρήματος».

Αλλά - καταραμένη αφηρημάδα - οι γνήσιοι «αντικρατιστές» μας, δεν προέβλεψαν και την «απελευθέρωση» των αποθεματικών των ΝΠΔΔ, με την έννοια να αποφασίζουν οι διοικήσεις τους και μόνο για το πού και πώς θα τοποθετούν τα διαθέσιμά τους. Λόγω... αβλεψίας προφανώς, τα αποθεματικά των ΝΠΔΔ, παρέμειναν υπό τον... σφικτό κρατικό εναγκαλισμό, ή ακριβέστερα στη διάθεση της εκάστοτε αστικής κυβέρνησης, για το πώς θα τα χρησιμοποιήσει προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.

Βλέπεις, η αφηρημάδα τους πιάνει όταν πρόκειται για λεφτά του λαού. Και φροντίζουν να πάνε στο κεφάλαιο.

Και έχουν το θράσος οι αχρείοι να επικαλούνται σήμερα έναν επαίσχυντο νόμο, για να κάνουν μια απροσχημάτιστη κλοπή χρημάτων των εργαζομένων. Αυτή είναι τελικά η αστική πολιτική. Φτιάχνουν νόμους για να ενισχύουν την πλουτοκρατία.