ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΑΠΡΙΛΗ
Να γίνει υπόθεση των εργατών μες στους τόπους δουλειάς

Συνεχίζονται οι συσκέψεις και οι συνελεύσεις στους κλάδους που στις 4 Απρίλη προχωρούν σε απεργία

Τρίτη 27 Μάρτη 2012

Από την κινητοποίηση που έκαναν για τις Συμβάσεις την Πέμπτη οι λογιστές της Αθήνας στο ΣΕΒ
Νέες δυνάμεις παίρνουν απόφαση για απεργία στις 4 Απρίλη. Ετσι, μετά τους εργαζόμενους σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά και τις Κατασκευές, απεργιακή μάχη ετοιμάζονται να δώσουν στις 4 Απρίλη και οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία.

Ετσι, σε ανακοίνωσή του για την απεργία, το σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών της Αθήνας καλεί: «Αγώνας τώρα για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας. Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλειάς... Ολοι οι εργαζόμενοι με μια φωνή και μια γροθιά να απαιτήσουμε την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης. Να μην περάσει κανένα μέτρο κατάργησης δικαιωμάτων». Ενώ, τονίζει: «Απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση στην πλειοψηφική ηγεσία της ΟΣΝΙΕ: Να μην τολμήσει να υπογράψει κλαδική ΣΣΕ με μειώσεις στους μισθούς και ανατροπές στους όρους εργασίας. Να μην τολμήσουν να συμπράξουν στο έγκλημα! Δεν τους εμπιστευόμαστε γιατί είναι οι ίδιες δυνάμεις (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) που και ως μέλη της ΓΣΕΕ έβαλαν πλάτη για να περάσουν όλα τα αντεργατικά μέτρα». Το κλαδικό σωματείο της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο της απεργίας, προγραμματίζει συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από το ΙΚΑ της Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων.

Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, εντείνει τη δραστηριότητά της με στόχο να μπουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπροστάρηδες στη μάχη της απεργίας. Σε αυτό το πλαίσιο, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη σωματείων, εργοστασιακών επιτροπών και εργαζομένων του Συνδικάτου της Αττικής. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα εργοστάσια ΦΑΓΕ, ΜΕΒΓΑΛ, TASTY, ΒΕΝΕΤΗΣ, ΚΑΝΑΚΗΣ, ΚΑΤΣΕΛΗΣ, COCA-COLA, ΣΕΒΙΣΕ, BO-FROST, NESTLE, ELBISCO κλπ. Εκεί, σημειώθηκε η ανάγκη η απεργία «να γίνει υπόθεση όλων των εργατών του κλάδου, είτε πληρώνονται με τις συμβάσεις της Ομοσπονδίας, είτε με συμβάσεις άλλων ειδικοτήτων των κλάδων». Στο μεταξύ, χτες, η Ομοσπονδία πραγματοποίησε περιοδεία σε εργοστάσια στην περιοχή της Φθιώτιδας (ΡΟΥΜΕΛΗ, ΓΚΑΤΖΟΣ, CHIPITA κλπ). Ταυτόχρονα, έγινε Γενική Συνέλευση στη ΦΑΓΕ, όπου οι εργαζόμενοι αποφάσισαν απεργία στις 4 Απρίλη. Στην ΕΒΓΑ, το Σωματείο Εργαζομένων, προχωρά σε δίωρη στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση αύριο Τετάρτη 28 Μάρτη, με θέμα την απόφαση για απεργία στις 4 Απρίλη. Ταυτόχρονα, απαιτεί να σταματήσει η μεθοδευμένη καθυστέρηση πληρωμών από την εργοδοσία.

Απόφαση για απεργία στις 4 Απρίλη έχει πάρει και η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ), που προχωρά σε νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση, σήμερα, Τρίτη 27 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. (Κάνιγγος 27).

Για την προετοιμασία της απεργίας, ακόμα, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λέσβου προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Αποφάσεις για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία έχουν πάρει, επίσης, οι Ομοσπονδίες Τύπου και Χάρτου και Φαρμάκου (ΟΕΦΣΕΕ).