ΠΕΑΤΑΘ - ΔΣΕ
Συνεστίαση - συνάντηση αναπήρων αγωνιστών
Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001

Με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν, όπως πάντα, τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Τραυματιών - Αναπήρων - Θυμάτων 1944 - 1967, ΔΣΕ (ΠΕΑΤΑΘ), καθώς επίσης και οι φίλοι της Αντίστασης, στο κάλεσμά της για το καθιερωμένο χρονιάτικο γλέντι - συνάντηση, που με πολλή επιτυχία η Ενωση διοργάνωσε την Κυριακή 10 Φλεβάρη στο κέντρο διασκέδασης «Κιβωτός», στα Πατήσια.

Οι συναντήσεις τους αυτές δίνουν την ευκαιρία να ξαναβρεθούν όλοι μαζί, να ξαναθυμηθούν τις ηρωικές εκείνες εποχές του Εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα και να ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις για τη σημερινή δύσκολη κατάσταση που περνά ο τόπος. Εκείνο που προκύπτει από την ίδια τη δράση και τις εκδηλώσεις τους, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, σαν αναπόσπαστο κομμάτι του λαού, στέκονται και αγωνίζονται στο πλάι του, για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων.

Τη γιορτή άνοιξε ο Πρόεδρος της ΠΕΑΤΑΘ - ΔΣΕ Δημήτρης Κασιούρας, απευθύνοντας θερμό χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Το μέλος της Διοίκησης, Χρυσούλα Γκόγκογλου στη σύντομη, αλλά περιεκτική, ομιλία της, αναφέρθηκε στη γενιά της Αντίστασης και του Εμφυλίου, η οποία βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με την επίθεση που γίνεται από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο σ' όλους τους τομείς της ζωής του τόπου. «Εμείς οι αγωνιστές του Εθνικού Απελευθερωτικού και αντιδικτατορικού αγώνα -τόνισε- παρά την προχωρημένη ηλικία μας, θα σταθούμε και πάλι όρθιοι. Θα συνεχίσουμε με συνέπεια τον αγώνα ενάντια στα σχέδια τους και την εγκληματική πολιτική του ιμπεριαλισμού».

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, Ηλίας Γεωργόπουλος. Ενώ στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν ακόμα οι: Στέλιος Λάμπρου, εκ μέρους του ΚΚΕ, Νίκος Τερζόγλου Πρόεδρος της ΠΟΑΟ, Γιώργης Μωραΐτης μέλος της Διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη», Παναγιώτης Μακρής Επίτιμος Δήμαρχος Καισαριανής, ο Αλέκος Χαλβατζής από την ΚΝΕ, καθώς και εκπρόσωποι των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ) και ΠΕΣΑΘΕΑ.