Εκβιαστικά διλήμματα...
Τετάρτη 11 Απρίλη 2012

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ πως μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει στους ...κλασικούς εκβιασμούς: «`Η μνημόνιο ή χρεοκοπία», «ή λιτότητα ή επιστροφή στο 1950», «ή περικοπές μισθών ή απόλυτη φτώχεια».

Ομως, χτες, ο Ε. Βενιζέλος το αναβάθμισε το πράγμα! Μάθαμε, λοιπόν, πως ή θα ...χειροκροτάμε και θα εφαρμόζουμε με ζέση τη σημερινή πολιτική λιτότητας ή θα έχουμε καινούρια πιο «βαριά» τον Ιούνη!

Αν δεν προωθήσουμε (όλοι!) ταχύτατα τις διαρθρωτικές αλλαγές, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τότε αναγκαστικά θα πάμε σε καινούριες οριζόντιες περικοπές κάθε είδους.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ...έχουν επιλέξει εξαιρετικό προεκλογικό δίλημμα, που προφανώς αφορά μόνο τρομοκρατημένους ανθρώπους που έχουν χάσει κάθε δυνατότητα σκέψης.

Φανταστείτε, λοιπόν, τι πρόκειται να κάνουν μέχρι τις εκλογές για να μπορέσουν να δημιουργήσουν αποδέκτες αυτού του άθλιου μηνύματος.

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ είναι σε κίνδυνο» λόγω των μεταναστών, μας είπε χτες ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Και γι' αυτό πρέπει να τους ...μαντρώσει.

Καταρχάς πρέπει κάποιος να του πει ότι ...δεν υπάρχει κοινωνική ειρήνη. Μόνο αυτός και οι όμοιοί του βλέπουν τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα του 2012.

Ολοι οι υπόλοιποι βλέπουν ένα συνεχή και ανελέητο πόλεμο που στρέφεται εναντίον του ελληνικού λαού και κλιμακώνεται κάθε μέρα. Και στα σίγουρα δεν τον έχουν ξεκινήσει οι μετανάστες.

Επίσης, ίσως πρέπει να σκεφθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πως αν υπήρχε ...πραγματική ειρήνη στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία και όπου αλλού γίνονται ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τότε τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.

Γιατί κανείς δεν ξεκινάει να φύγει από τον τόπο που κατοικεί απλά για ...να αλλάξει παραστάσεις.



Γρηγοριάδης Κώστας