ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ανεβαίνει η ευθύνη του καθένα μπροστά στην κάλπη

Σε μαζική συγκέντρωση στη Νίκαια μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Παρασκευή 20 Απρίλη 2012

Η μαζικότητα, που ξεπέρασε τα αναμενόμενα, με τη νεολαία να δίνει τον τόνο με τον παλμό και την ζωντάνια της, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της συγκέντρωσης που διοργάνωσε χτες βράδυ το ΚΚΕ, στην πλατεία της Νίκαιας, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Ενα μαζικό «παρών» που ήταν απτή απόδειξη της συνεχώς αυξανόμενης επιρροής του ΚΚΕ στους εργαζόμενους, τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων.

Από το βήμα της συγκέντρωσης η Αλέκα Παπαρήγα απηύθυνε το κάλεσμα ο λαός να «συνειδητοποιήσει ότι δεν φτάνει μόνο να εγκαταλείψει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ψηφίσει με τέτοιο τρόπο που το βράδυ των εκλογών να τους κόψει την ανάσα, να αισθάνονται τρομοκρατημένοι» και τα λόγια της πνίγηκαν από τα θερμά χειροκροτήματα, με το σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό η ελπίδα είναι εδώ» να κυριαρχεί.

«Απέναντι στη σοσιαλδημοκρατία - συνέχισε - και τη ΝΔ, που αποδείχτηκαν τρομοκράτες και είναι τρομοκράτες του λαού, απέναντι στον καπιταλιστή τρομοκράτη πρέπει να υπάρξει η εργατική λαϊκή τρομοκρατία, και αυτή ταυτίζεται με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Γιατί το βράδυ των εκλογών θα μετρηθεί αν το εργατικό το λαϊκό κίνημα θα έχει ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά και θα είναι ετοιμοπόλεμο». Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι «όποια κυβέρνηση και να προκύψει δεν πρόκειται να αλλάξει τη ζωή του λαού ούτε κατά ένα τοις εκατό προς το καλύτερο. Η πορεία θα είναι χειρότερη».

Γι' αυτό, όπως είπε, «ανεβαίνει η ευθύνη του καθένα και της κάθε μιας να τοποθετηθεί και να σκεφτεί πάρα πολύ σοβαρά την ψήφο τους. Για μας η κινητήρια δύναμη των εξελίξεων είναι η ταξική πάλη, είναι το εργατικό κίνημα, είναι η συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου. Είναι η θεαματική είσοδος σε αυτήν την κοινωνική λαϊκή συμμαχία νέων ηλικιών και γυναικών.

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Αυτό δεν σημαίνει ότι υποτιμάμε τη συγκεκριμένη πολιτική μάχη της 6ης Μάη. Είναι και αυτή μια μορφή πάλης και πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για να μπορέσει ο λαός να ανακτήσει δύναμη που δεν την εκμεταλλεύτηκε το προηγούμενο διάστημα, να αποκτήσει εμπιστοσύνη, να έχει κουράγιο στη δυνατότητά του να επιβάλει θετικές εξελίξεις».

«Αυτό που κρίνεται είναι αν στις 7 του Μάη και στις 8, ο λαός θα έχει πετύχει μία νίκη, ένα μέρος της μεγάλης νίκης που πρέπει να πετύχει όσο γίνεται γρηγορότερα τα επόμενα χρόνια», είπε μεταξύ άλλων η Αλέκα Παπαρήγα.