«Σημαδεμένη τράπουλα» η τάχα αντιπαράθεση...
Σάββατο 21 Απρίλη 2012

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΤΕΙΟ το ...δούλεμα που ρίχνουν σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία οι εντολοδόχοι τους!

«Ασκοπη» χαρακτηρίζει την προεκλογική τους κόντρα ο «Εκόνομιστ», γνωστός εκφραστής των θέσεων του πολυεθνικού κεφαλαίου.

Ανάλογη κριτική άλλωστε ασκούν και οι «δικοί» μας εγχώριοι. Βλέπεις τα σχετικά άρθρα στις εφημερίδες τους και τα ανάλογα σχόλια στα κανάλια τους.

Εν ολίγοις -τους λένε- αφού ούτως ή άλλως σας έχουν αναθέσει μια (βρωμο)δουλειά να κάνετε κι αφού θα τα βρείτε που θα τα βρείτε, γιατί κάνετε τόσο πολύ «αντιπαραθετικό» θόρυβο;

Κι όσο περισσότερο προβάλλονται οι ανούσιες κόντρες τους, κυρίως με θέματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν και με «επικοινωνιακά» κολπάκια της τελευταίας υποστάθμης, τόσο περισσότερο ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη.

ΑΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΛΙΓΟ οι υποψήφιοι τους εν τω μεταξύ, που γυρνάνε κανάλια και ραδιόφωνα για να δηλώσουν πως δεν θα υπάρξουν μέτρα τα οποία θα θίξουν χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Ισως θα έπρεπε να ακούνε λίγο πιο προσεκτικά τους αρχηγούς τους που όταν τους κάνουν τέτοιες ερωτήσεις, κοιτάνε το ταβάνι, σφυρίζουν αδιάφορα, αλλάζουν θέμα ή στην καλύτερη πετάνε κάποια ...γενικούρα.

Αφήστε που με την πολιτική που ασκήθηκε μέχρι τώρα οι έννοιες του «χαμηλόμισθου» και του «χαμηλοσυνταξιούχου» είναι συνεχώς ...μεταβαλλόμενες και μάλιστα σε πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση: Προς τα κάτω.

Το ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο δε δικαιολογεί κανέναν να λέει προκλητικά ψέματα, ιδίως όταν γνωρίζει τι θα επακολουθήσει. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά και δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό ...άγνοιας.

Αλλωστε, ό,τι και να λένε, είναι θέμα χρόνου πότε θα βγει κάποιος Μπαρόζο, κάποιος Αλταφάζ ή κάποια Λαγκάρντ για να τους διαψεύσει.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Εκτός πια αν αυτό είναι το ...παιχνιδάκι τους.