ΠΑΜΕ
Την Πρωτομαγιά μαζί με τους αγωνιζόμενους χαλυβουργούς

Η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Αττικής θα γίνει στην πύλη της «Χαλυβουργίας». Προετοιμασίες σε όλη τη χώρα

Τρίτη 24 Απρίλη 2012

Από την περσινή πρωτομαγιάτικη πορεία στην Αθήνα
«Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Το πισωγύρισμα σε συνθήκες προηγούμενων δεκαετιών δεν είναι ο ρεαλισμός της εποχής. 126 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο, δε μας αξίζει η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η δουλειά ήλιο με ήλιο για να τα βγάλουμε πέρα. Παράγουμε όλο τον πλούτο και μας ανήκει».

Με αυτή την υπογράμμιση το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας να τιμήσει την Πρωτομαγιά του 2012, να δυναμώσει τους αγώνες τους και να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δικαιώματά της. Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη του στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της Αττικής να τιμήσει την Πρωτομαγιά μπροστά στις πύλες της «Χαλυβουργίας». Να εκφράσει και με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη της σε ένα σκληρό αγώνα που αφορά όλους τους εργάτες. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται η ανάγκη για ολόπλευρη κλιμάκωση της αλληλεγγύης στους απεργούς, καθώς ο αγώνας τους βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη φάση.

Ετσι η απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση όλης της Αττικής θα γίνει στις 10 π.μ., στις πύλες του εργοστασίου, ενώ απεργιακές συγκεντρώσεις διοργανώνονται σε δεκάδες πόλεις.

Στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ οργανώνει πανεργατικό απεργιακό συλλαλητήριο, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου. Στη Σάμο η συγκέντρωση διοργανώνεται στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Με όλα τα μέσα στη «Χαλυβουργία»

Για την επιτυχία της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης της Αθήνας η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τις λαϊκές επιτροπές να πάρουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται (π.χ. ενοικίαση λεωφορείων) ώστε να συμμετάσχουν μαζικά οι εργαζόμενοι με τα πανό, τα πλακάτ και τα συνθήματά τους στο χώρο της εκδήλωσης. Επίσης για τη μετάβαση στη «Χαλυβουργία» δρομολόγια της ΕΘΕΛ υπάρχουν από:

-- Πλ. Κουμουνδούρου το Α16 και Β16.

-- ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ Χ63.

-- Πλ. Καραϊσκάκη Πειραιάς 845.

Παράλληλα καλεί τις Λαϊκές Επιτροπές να διεκδικήσουν από τις Δημοτικές Αρχές να δρομολογήσουν τα Λεωφορεία των Δήμων για τη μεταφορά εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας» και την επιστροφή τους.

Η αναχώρηση να γίνει έγκαιρα, ώστε στις 9.30 π.μ. το αργότερο να έχουν διαταχθεί οι δυνάμεις στο χώρο. Θα υπάρχει χώρος PARKING για τα ΙΧ πίσω από τη «Χαλυβουργία».