ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέο κυνηγητό σε βάρος των μεταναστών
Τετάρτη 25 Απρίλη 2012

Phasma

Νέες εισβολές των αρχών καταστολής σε σπίτια όπου ζουν μετανάστες χωρίς «χαρτιά» προανήγγειλε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης. Τόνισε ότι «εφαρμόζουμε από σήμερα (σ.σ. χτες) οργανωμένες επιχειρήσεις εντοπισμού» κατοικιών όπου ζουν μαζικά μετανάστες. Περιγράφοντας το σχεδιαζόμενο πογκρόμ διευκρίνισε ότι ταυτόχρονα θα γίνεται και εκκένωση των κτιρίων, ποινική δίωξη των ιδιοκτητών, ενώ κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλλουν στην «Αμεση Δράση» τα σημεία όπου υπάρχουν τέτοια σπίτια.

Με δηλώσεις όπως: «Πρέπει να ανακαταλάβουμε το δημόσιο χώρο και να μην υποταχθούμε σε αυτούς που θέλουν τους πολίτες υποταγμένους στο φόβο», παρόμοιες με όσες κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ ή ο εκλεγμένος με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων δήμαρχος Αθήνας, ο Μ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι όσοι αλλοδαποί εντοπίζονται στα σπίτια θα οδηγούνται στα αστυνομικά τμήματα, θα εξετάζονται, όσοι ασθενούν θα μεταφέρονται σε νοσοκομεία για περίθαλψη απομονωμένοι από τους υπόλοιπους ασθενείς. Πρόσθεσε πως «για όσους είναι παράνομα στη χώρα θα ακολουθούνται οι διαδικασίες κράτησης, φιλοξενίας(!) και απέλασης». Στις επιχειρήσεις θα συμμετέχουν το ΚΕΕΛΠΝΟ και εισαγγελικές αρχές. Ο Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες με τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο, θα παρουσιάσουν το σχετικό σχέδιο για την αντιμετώπιση τάχα του ζητήματος, της μαζικής, δηλαδή, διαμονής εξαθλιωμένων του ιμπεριαλισμού σε διαμερίσματα της Αθήνας.

Εξάλλου, ο υπουργός σήμερα και αύριο επισκέπτεται Λουξεμβούργο και Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ. Αναμένεται να ενημερώσει Ευρωβουλή και Συμβούλιο Υπουργών για την πορεία των κυβερνητικών αντιμεταναστευτικών σχεδίων τα οποία χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών διευκρινίστηκε ότι στις προδιαγραφές τους προβλέπεται εγκατάσταση τριπλής περίφραξης «τύπου ΝΑΤΟ» ύψους τριών μέτρων. Η εξωτερική φύλαξη θα γίνεται από οπλισμένο αστυνομικό προσωπικό και η εσωτερική από ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας. Θα υπάρχει υποστήριξη από τεχνικά μέσα επιτήρησης (κλειστό κύκλωμα με κάμερες CCTV). Κάθε στρατόπεδο θα είναι χωρισμένο σε τέσσερις τομείς, καθένας χωρητικότητας 250 ατόμων. Κάθε τομέας θα χωρίζεται σε πέντε πτέρυγες, όπου θα κρατούνται από 50 άτομα. Συνολικά σχεδιάζεται να ιδρυθούν 30 τέτοια στρατόπεδα.

Επεισόδια και προσαγωγές ατόμων έγιναν χθες το μεσημέρι στην Αμυγδαλέζα. Κάτοικοι είχαν αποκλείσει τη συμβολή της Λ. Θρακομακεδόνων με την οδό Καραμανλή από νωρίς το πρωί. Στις 3 το μεσημέρι, δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν και άνοιξαν το δρόμο και προχώρησαν και σε προσαγωγές.

Για μετά τις εκλογές παρέπεμψε το ζήτημα της μεταφοράς 1000 μεταναστών στο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα ο υπουργός Υποδομών Μ. Βορίδης. Με χτεσινές του δηλώσεις σε ιστοσελίδα, είπε ότι ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται υπό την ευθύνη του υπουργείου του και πως η απόφαση της μεταφοράς μεταναστών εκεί πάρθηκε μονομερώς χωρίς την δική του συγκατάθεση.