ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Κριτήριο ψήφου η συνέπεια του ΚΚΕ

Στην Καβάλα περιόδευσε χτες ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Κόμματος

Παρασκευή 27 Απρίλη 2012

Από τη συγκέντρωση στην Καβάλα
Στην Καβάλα, περιόδευσε χτες ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Κόμματος. Το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ νωρίτερα επισκέφτηκε το νοσοκομείο της πόλης. Το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία. Στη συνέντευξη Τύπου, ο Θ. Παφίλης σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Πιστεύουμε ότι ο λαός σήμερα μπορεί πιο καθαρά να κρίνει και να αξιολογήσει τα πολιτικά κόμματα. Αναμφίβολα, όποιος κρίνει αντικειμενικά, θα καταλήξει ότι το μοναδικό κόμμα που προέβλεψε όλες αυτές τις εξελίξεις ήταν το ΚΚΕ. Και σε ό,τι αφορά την κρίση, και σε ό,τι αφορά τα μέτρα, τα οποία θα παίρνονταν - τα περιγράψαμε με ακρίβεια το 2009 - αλλά και σε ό,τι αφορά συνολικά το ρόλο της ΕΕ.

Εμείς είπαμε την αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια. Δεν κρυφτήκαμε, δεν πήγαμε με το ρεύμα, προτιμήσαμε να είμαστε ειλικρινής με τον ελληνικό λαό, παρά να κάνουμε ελιγμούς για να αποσπάσουμε κάποιες ψήφους. Και από αυτήν την άποψη, πιστεύουμε ότι ένα κριτήριο για τον κόσμο στις εκλογές πρέπει να είναι ποιος του είπε την αλήθεια και ποιος του είπε ψέματα. Και, με αυτό το κριτήριο, ακόμη κι αν διαφωνεί μαζί μας, μπορεί και πρέπει να μας εμπιστευτεί. Γιατί η μόνη δύναμη που μπορεί να φοβίσει το ίδιο το σύστημα, μπορεί να φοβίσει τους βιομήχανους, την ΕΕ, είναι το ΚΚΕ. Αυτό μόνο μπορεί να τους τρομοκρατήσει και να δώσει θάρρος στο λαός για ν' αντεπιτεθεί».