Πανίσχυρο ΚΚΕ την Κυριακή γιατί έρχεται θύελλα

Το γραφείο του πρωθυπουργού διοχέτευσε χτες τον άμεσο προγραμματισμό όποιας κυβέρνησης προκύψει από τις εκλογές

Τετάρτη 2 Μάη 2012

Η επίθεση ενάντια στο λαό, που σχεδιάζουν τα ντόπια μονοπώλια και η ΕΕ για την επομένη των εκλογών, δεν έχει προηγούμενο. Αυτό επιβεβαιώνει το έγγραφο που διοχέτευσε χτες στον Τύπο το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, με τον τίτλο «Μνημονιακές δράσεις τέλος Ιουνίου - 2ο τρίμηνο του 2012», όπου απαριθμείται μέρος των μέτρων που προβλέπονται για αμέσως μετά τις εκλογές.

Το έγγραφο - που σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο βρίσκεται στα χέρια των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από το Μάρτη - επαληθεύει τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ ότι στις 7 του Μάη έρχεται θύελλα και πως αυτό που κρίνεται στην κάλπη είναι αν ο λαός θα βρεθεί ετοιμοπόλεμος, με ισχυρό ΚΚΕ, να απαντήσει και να αντεπιτεθεί. Αν με την ψήφο του θα χαντακώσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, πριν το χαντακώσουν. Αν θα προσπεράσει τα κόμματα που ψηφοθηρούν αισχρά, λέγοντας ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα τον γλιτώσουν από τα μέτρα, χωρίς να συγκρουστούν με την ντόπια πλουτοκρατία και έχοντας για στρατηγικό στόχο την παραμονή της Ελλάδας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο προβλέπεται ότι:

Τα παραπάνω μέτρα είναι μόνο μέρος της επίθεσης που θα δρομολογήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει στις 7 του Μάη. Τα νέο αντιλαϊκό πακέτο ύψους από 11,5 μέχρι 15 δισ. που θα εφαρμόσουν από τον Ιούνη και για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, θα φέρει νέες μεγάλες περικοπές μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, απολύσεις 150.000 εργαζομένων στο Δημόσιο μέχρι το 2015, τρομακτικές αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των δημόσιων μέσων μεταφοράς κ.ά.