Συνδικαλιστές από το Φάρμακο καλούν σε στήριξη του ΚΚΕ

37 εκλεγμένοι στην Ομοσπονδία και σε Συνδικάτα υπογράφουν για υπερψήφιση του Κόμματος την Κυριακή

Πέμπτη 3 Μάη 2012

Εργαζόμενες στο Φάρμακο, σε παλιότερη περιοδεία του ΚΚΕ σε βιομηχανία του κλάδου
Κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ στις κάλπες της 6ης Μάη υπογράφουν συνδικαλιστές από τον κλάδο του Φαρμάκου, το οποίο έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι - συναδέλφισσες στο Φάρμακο,

Ολοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα στήριξης στο ΚΚΕ είμαστε γνωστοί σε κάθε εργαζόμενο του κλάδου μας.

Το προηγούμενο διάστημα σταθήκαμε μπροστά σε κάθε αγώνα για μεγάλα και μικρά ζητήματα που απασχόλησαν τον κλάδο. Ημασταν μπροστά για να παρθούν πίσω απολύσεις συναδέλφων, για την εξόφληση των δεδουλευμένων, για να μπει φρένο στα αντεργατικά μέτρα στους χώρους δουλειάς. Δεν υπήρξε καμία νίκη μεγάλη ή μικρή που να κερδήθηκε χωρίς τη δική μας συμβολή στο πλευρό των συναδέλφων.

Ολοι εμείς είμαστε είτε μέλη, είτε φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ και γνωρίζουμε ότι αυτό είναι το μόνο κόμμα που στάθηκε στο πλευρό του εργαζόμενου απέναντι στην τεράστια επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του, με πρόσχημα την κρίση, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα.

Ολοι οι εργαζόμενοι από τον κλάδο μας γνωρίζετε πως οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και η συγκυβέρνηση Παπαδήμου, έχοντας συμπαραστάτη τον ΣΥΡΙΖΑ, με τις επιλογές τους οδηγούν στην κατάργηση της συλλογικής μας σύμβασης, στην καταλήστευση των αποθεματικών του επικουρικού μας ταμείου και στη διάλυσή του, στο να πεταχτεί ο κλάδος μας έξω από τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Συνάδελφοι,

Τώρα πια γνωρίζετε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στάθηκε μπροστάρης και συμπαραστάτης σε κάθε αγώνα των εργαζομένων, που έγκαιρα προειδοποίησε για τον πόλεμο που εξαπέλυσαν ενάντια στους εργαζόμενους βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες και τα κόμματά τους, που πρωτοστάτησε για την οργάνωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων και του λαού, που δεν είπε ποτέ ψέματα και ποτέ δεν έσπειρε αυταπάτες για δήθεν φιλολαϊκή διαχείριση στα πλαίσια της ΕΕ και των μονοπωλίων, όπως διάφοροι "αριστεροί".

Το ΚΚΕ έχει επιβεβαιωθεί στις εκτιμήσεις του και αποτελεί εγγύηση και στήριγμα, για να δυναμώσουν οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες μπροστά στη νέα αντεργατική θύελλα που θα έρθει, όποια κυβέρνηση και να προκύψει. Για να δυναμώσει το μέτωπο απέναντι στην ΕΕ και τα μονοπώλια, για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και στον πλούτο που παράγει.

Αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και λαϊκή εξουσία. Αυτή είναι η προοπτική του λαού και των εργαζομένων, σε αυτή την κατεύθυνση οργανώνουμε και δυναμώνουμε την πάλη μας μαζί με το ΚΚΕ.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΔΥΝΑΤΟΣ ΛΑΟΣ!».

Το κείμενο υπογράφουν:

-- Από την ΟΕΦΣΕΕ

Ταβουλάρη Γιώτα, πρόεδρος, Σώκου Ζωή, αν. πρόεδρος, Κατάτσης Γιώργος, ταμίας, Μπεκιάρης Γιάννης, μέλος ΔΣ, Στάης Γιάννης, μέλος ΔΣ, Σωτηροπούλου Δέσποινα, μέλος ΔΣ

-- Από το Σωματείο της Αττικής

Πετροπούλου Εφη, πρόεδρος σωματείου και γενική γραμματέας ΟΕΦΣΕΕ, Κωνσταντινίδης Ηρακλής, ταμίας και μέλος ΔΣ ΟΕΦΣΕΕ, Μαργαρώνη Λεμονιά, μέλος ΔΣ, Καλυβίνου Κατερίνα, μέλος ΔΣ, Ψυρόπουλος Θανάσης, μέλος ΔΣ, Σύριγγα Χρυσούλα, μέλος ΔΣ, Σταθόπουλος Στάθης, μέλος ΔΣ, Τζώρτζης Βαγγέλης, μέλος ΔΣ, Μανουσάκη Μαρία, μέλος ΔΣ, Μάρας Βασίλης, μέλος ΔΣ, Μαργώνη Βασιλική, μέλος ΔΣ, Νταλαγιάννης Λεωνίδας, αναπληρωτής πρόεδρος, Βασιλείου Βασίλης, αντιπρόεδρος, Παπαζήσης Αντώνης, μέλος ΔΣ

-- ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΠΕΡΙΓΚΕΡ

Μιχαηλίδης Παναγιώτης, πρόεδρος και αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΟΕΦΣΕΕ, Λάσκαρης Γιώργος, γραμματέας

-- ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΛΟΡΕΑΛ

Διονυσόπουλος Αντώνης, πρόεδρος, Πιτσικούλη Τζένη, γραμματέας

-- Από το Σωματείο της ΦΑΜΑΡ (ΠΡ. ΜΙΝΕΡΒΑ)

Μητσάνη Αγγελική, πρόεδρος, Τσώμη Ολγα, αντιπρόεδρος

-- ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΑΠΙΣ

Βυθούλκα Δώρα, μέλος ΔΣ, Χαϊτάς Γιώργος, μέλος ΔΣ

-- Από το Σύλλογο συνταξιούχων ΤΕΑΥΦΕ

Βραχνούλα Βάσω, μέλος ΔΣ, Τσαμαλής Ηλίας, μέλος ΔΣ

-- ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Μόκας Λευτέρης, πρόεδρος

-- ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Γριμπαβιώτης Βαγγέλης, πρόεδρος, Παπασωτηρίου Κώστας, μέλος ΔΣ

-- ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Βουκελάτου Μαρία, γραμματέας

-- ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΧΑΙΑΣ

Τσεκούρας Μιχάλης, πρόεδρος

-- ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μπάρμπας Στέλιος, γραμματέας

-- ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παλάντζας Ηλίας, μέλος ΔΣ