Υπόσχονται τα χειρότερα για το λαό...
Πέμπτη 3 Μάη 2012

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ Λουκάς Παπαδήμος μίλησε και προφήτευσε: «Οι αποφάσεις των πολιτών θα είναι στραμμένες στο αύριο και όχι στο χθες»...

Ε, λοιπόν θα τον εκπλήξουμε ...συμφωνώντας μαζί του. Κι επειδή αυτό το «αύριο» το περιέγραψε γλαφυρότατα στο γραπτό του μήνυμα προς τους υπουργούς του εκεί πρέπει να στρέψουμε, πράγματι, την προσοχή μας.

Στις περικοπές μισθών που έρχονται, στη νέα φοροεπιδρομή προς τους εργαζόμενους, στο άκρατο ξεζούμισμα όποιου έβαλε «ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του», στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κι αν αυτά ζήτησε ο πρωθυπουργός (γιατί ακόμη την έχει την ιδιότητα) για τον Ιούνη, φανταστείτε τι έχουν ετοιμάσει για τον ...Ιούλη και τον Αύγουστο, τότε που κατά πάγια πρακτική περνάνε τα πιο «καυτά» και αντιλαϊκά νομοσχέδια.

Εκεί, λοιπόν, πρέπει να έχει στραμμένη την προσοχή του o κόσμος και ακριβώς γι' αυτό θα μαυρίσει ...κάθε «Παπαδήμο», είτε δηλώνει «δεξιός», είτε «κεντρώος», είτε «αριστερός».

Γιατί, σε περίπτωση που δεν το έχετε προσέξει, ευρωλάγνοι «εκσυγχρονιστές» υπάρχουν ...πολλών ειδών και αποχρώσεων και μπορούν να φτιαχτούν από αυτούς διάφορες «προσμίξεις».

ΥΠΕΡ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ» των πολιτικών κομμάτων από ιδιώτες, δηλαδή από επιχειρηματίες τάχθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ετσι, λέει, θα μειωθούν και τα έξοδα του κράτους.

Κατ' αρχήν, όπως πολύ καλά καταλάβαμε από την υπόθεση της SIEMENS, κόμματα όπως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δε χρειάζονται ...νομοθετικό πλαίσιο για να χρηματοδοτηθούν. Μπορούν και χωρίς αυτό ωραιότατα.

Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να «θάψουν» κανονικότατα τέτοιες ιστορίες στις εξεταστικές επιτροπές τους και μετά να ...πληρώσουν κι από πάνω τη SIEMENS, χαρίζοντάς της μερικά δισ. με την τελευταία σύμβαση που ψήφισαν.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οσο για τα έσοδα του κράτους, κάθε άλλο παρά θα ...μειωθούν. Βλέπετε, οι επιχειρηματίες δεν ...χαρίζουν λεφτά, κάνουν επενδύσεις. Και όσα δώσουν τα θέλουν πίσω διπλά και τρίδιπλα.