ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ
Τη δύναμη που παίρνουμε τη βάζουμε στην υπηρεσία του λαού
Παρασκευή 4 Μάη 2012

Σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ασπρο του νομού Κιλκίς, μίλησε χτες το απόγευμα η Σοφία Καλαντίδου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ. «Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μικρομεσαίο της πόλης και φτωχό αγρότη, γυναίκα και νεολαίο. Μας έχετε δοκιμάσει, ξέρετε, ότι δεν είπαμε ψέματα, δεν κοροϊδέψαμε», σημείωσε εξαρχής. Και τόνισε:

«Ξέρετε ότι δε θα κάνουμε πίσω. Ξέρετε ότι και την επομένη των εκλογών θα είμαστε δίπλα σε όποιον δοκιμάζεται. Ξέρετε ότι τη δύναμη που παίρνουμε τη βάζουμε στη υπηρεσία του λαού και όχι των αξιωμάτων. Σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις και επιμέρους διαφωνίες του καθενός. Τις συζητάμε. Μα σήμερα είναι η ώρα της προσωπικής ευθύνης. Σήμερα και αύριο οι αγώνες, η ανατροπή, η ευημερία του λαού, χρειάζονται ισχυρό όσο ποτέ άλλοτε το ΚΚΕ. Είναι στο χέρι σας να το δυναμώσετε, να δυναμώσετε τον αγώνα και την ελπίδα του λαού. Είναι στο χέρι σας να τσακίσετε πραγματικά και να φοβίσετε Ευρωπαίους και Ελληνες εκμεταλλευτές. Μη σκορπίσετε την ψήφο σας δεξιά και αριστερά. Δώστε δύναμη στη δύναμή σας. Ισχυρό ΚΚΕ για να νικήσει ο λαός».

Και σε άλλο σημείο, η Σ. Καλαντίδου υπογράμμισε: «Το ΚΚΕ δικαιώθηκε όταν έλεγε ότι με το 1ο μνημόνιο δεν σταματάνε τα μέτρα, ότι θα έρθουν κι άλλα. Και ήρθαν οι εφαρμοστικοί νόμοι, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ήρθε το 2ο μνημόνιο. Ακόμα και τώρα, μέσα στην αναμπουμπούλα της κρίσης, μέσα στον καπνό των διλημμάτων και των προεκλογικών εξαγγελιών και των εκβιασμών για πτώχευση και χάος, παίρνονται μέτρα. Ο λαός πτώχευσε και πτωχεύει ανεξέλεγκτα. Δεν υπάρχει τέλος στα μέτρα. Θα παίρνονται νέα κάθε φορά που κινδυνεύει η κερδοφορία και η διαβόητη ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Ισχύουν για πάντα χωρίς ημερομηνία λήξης. Θα σημαδέψουν όχι μόνο τη δική μας γενιά αλλά όλες τις επόμενες, τα παιδιά και τα εγγόνια μας και βάλε. Με την ψήφο μας μπορούμε να παρεμποδίσουμε, να αναστείλουμε τα βάρβαρα μέτρα. Ενισχυμένο ΚΚΕ στην κάλπη, σημαίνει δυνατός λαός».