«PRS» - «PHONEMARKETING»
Κοινή απεργιακή απάντηση στην εργοδοσία
Παρασκευή 4 Μάη 2012

Με όπλα τον αγωνιστικό τους συντονισμό και την αλληλεγγύη φορέων της περιοχής, οι εργαζόμενοι οργανώνονται ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Μια πρώτη αποφασιστική απάντηση στην εργοδοτική ασυδοσία έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι στην εισπρακτική εταιρεία «PRS» οι οποίοι πραγματοποίησαν 24ωρη προειδοποιητική απεργία με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Συντόνισαν τα βήματά τους με τους εργαζόμενους στη «Phonemarketing» (τηλεφωνικό κέντρο) που διανύουν την 7η βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων και έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης έξω από τις επιχειρήσεις που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο στη Ν. Ιωνία.

Η εργοδοσία θορυβημένη από την απεργία αλλά και τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτή αναγκάστηκε να δεσμευτεί με χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των δεδουλευμένων. Είχαν βέβαια πέσει στο κενό από την προηγούμενη μέρα και οι προσπάθειές της να εκβιάσει τους εργαζόμενους, καλώντας τους να υπογράψουν χαρτί ότι δεν αναγνωρίζουν το κλαδικό τους σωματείο και ότι δε συμμετέχουν στην απεργία, κάτι που μεγάλο μέρος των εργαζομένων δεν έκανε. Σε χτεσινή γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι εκτίμησαν ότι η συλλογική και οργανωμένη πάλη τους είναι αυτή που πιέζει τον εργοδότη και μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Ακριβώς γι' αυτό αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα γενική συνέλευση στην οποία θα εκτιμήσουν την υλοποίηση των δεσμεύσεων του εργοδότη. Αν ο εργοδότης αθετήσει τις δεσμεύσεις τους οι εργαζόμενοι, ήδη όπως κατέληξαν και χτες, θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν και χτες το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό, το ΣΕΤΗΠ, εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής της Ν. Ιωνίας, και των φορέων που συσπειρώνονται σε αυτή, εργαζόμενοι από άλλες εταιρείες του κλάδου κλπ. Παράλληλα, η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην «Phonemarketing» εκφράζεται και με την οικονομική ενίσχυση του αγώνα τους. Μέχρι στιγμής οικονομικά έχουν ενισχύσει τον αγώνα των εργαζομένων: η Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας - 90 ευρώ (1η δόση), ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης Ν. Ιωνίας - 100 ευρώ, ο Σύλλογος, Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου - 100 ευρώ, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «e-value» (περιοχή Ν. Ιωνίας) - 50 ευρώ, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ν. Ιωνίας - 74 ευρώ, και πλήθος απεργών που συμμετείχαν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη «Χαλυβουργία», αλλά και πολίτες και εργαζόμενοι.