Τα «άκρα» και ο συκοφάντης Τράγκας
Τετάρτη 9 Μάη 2012

Γρηγοριάδης Κώστας

Μετά από το μπαράζ κατασυκοφάντησης του ΚΚΕ στο οποίο είχε επιδοθεί κατά την προεκλογική περίοδο, χτες ο Γ. Τράγκας επανήλθε με νέα ψέματα και συκοφαντίες: «Δύσκολα προκύπτει κυβέρνηση αριστερής κατεύθυνσης γιατί το ΚΚΕ δε σηκώνει ούτε το τηλέφωνο. Είναι μια καθεστωτική συνιστώσα που βγήκε και είπε παραμονές εκλογών ότι αν κερδίσω τις εκλογές δε θα ξαναγίνουν εκλογές. Τι φωνάζουν στη "Χρυσή Αυγή" όταν και το ΚΚΕ λέει ότι αν βγει δε θα ξαναγίνουν εκλογές; Ακραία πράγματα δεν είναι και τα δύο;»...

Φυσικά, το ΚΚΕ δεν έχει καμία θέση ή πρόταση για κατάργηση των εκλογών. Ισα ίσα. Μιλάει για την εργατική λαϊκή εξουσία, όπου εκλογές θα γίνονται πρώτα απ' όλα στους τόπους δουλειάς, σε συνεχή βάση και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα εκλέγουν τους εκπροσώπους τους, θα τους ελέγχουν και θα τους ανακαλούν οποιαδήποτε στιγμή αν χρειαστεί. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων είναι και οι ίδιοι εργαζόμενοι με ευθύνη να υπερασπίζονται το συνολικό συμφέρον της εργατικής εξουσίας. Αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, αυτή είναι η δική τους εξουσία και αυτό ακριβώς φοβούνται οι υπηρέτες της εξουσίας της πλουτοκρατίας, που σκόπιμα διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ για να ανακόψουν τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού. Ο Γ. Τράγκας γνωρίζει πολύ καλά την πραγματική θέση του ΚΚΕ, αλλά σκόπιμα τη διαστρεβλώνει για να επαναφέρει τη θεωρία των «άκρων».

Εμετική δημοσιογραφία στην υπηρεσία της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού για εκτόνωση της λαϊκής οργής πριν γίνει απειλητική για το σύστημά τους. Το ΚΚΕ τους χαλάει τα σχέδια όταν επιμένει να αποκαλύπτει ότι η διαχωριστική γραμμή δεν είναι ανάμεσα στις μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις, αλλά ανάμεσα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα συμφέροντα του λαού. Γι' αυτό και διαστρεβλώνουν τις θέσεις του και το συκοφαντούν.