ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Η πρώτη μάχη για τον τίτλο
Πέμπτη 17 Μάη 2012

Icon

Το πρώτο ραντεβού τους για τη μάχη του φετινού τίτλου δίνουν σήμερα στο ΣΕΦ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Ερχόμενοι από την... Πόλη και την περιπέτεια του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται από σήμερα στη μάχη των τελικών της Α1 κυνηγώντας πλέον την κορυφή του ελληνικού μπάσκετ. Ο πρώτος τελικός στο ΣΕΦ (22.05, ΝΕΤ) ανεβάζει τους τόνους μεταξύ «ερυθρολεύκων» και «πρασίνων» που ετοιμάζονται για ένα ακόμη ραντεβού τους τα τελευταία χρόνια με φόντο την κατάκτηση του τίτλου, βρισκόμενοι σε εντελώς διαφορετική ψυχολογική κατάσταση.

Οι «ερυθρόλευκοι», με την ψυχολογία στα ύψη από το επίτευγμα της κατάκτησης του τίτλου στην Ευρωλίγκα, θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία για επιστροφή και στα ελληνικά πρωτεία, έχοντας και σαν όπλο το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση 5ου τελικού, που τους δίνει η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια.

Από την άλλη οι «πράσινοι» μετά την απογοήτευση του αποκλεισμού από τον ευρωπαϊκό τελικό θέλουν να σώσουν τη χρονιά με την επιβεβαίωση για μια ακόμη φορά της κυριαρχίας τους εντός Ελλάδας κατακτώντας και το φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα το γεγονός ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κάνουν νίκη στο ΣΕΦ δίνει ένα ακόμη κίνητρο στην ομάδα του «τριφυλλιού».

Πάντως από την πλευρά τους οι δυο προπονητές, Ντούσαν Ιβκοβιτς του Ολυμπιακού και Ζέλικο Ομπράντοβιτς του Παναθηναϊκού, συμφώνησαν χτες ότι ασχέτως με θεωρίες, προγνωστικά και πλεονεκτήματα εντός παρκέ οι ομάδες έχουν ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες για νίκη. Παράλληλα και οι δυο ευχήθηκαν να επικρατήσει η λογική και η ψυχραιμία και να μη συμβούν έκτροπα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού επισήμανε πως μετά τον ευρωπαϊκό τίτλο η ομάδα του θέλει και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ έκανε λόγο για πρωτόγνωρη εμπειρία για αρκετούς από τους παίκτες του αλλά και το τι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν σε αγωνιστικά ζητήματα στην ομάδα ενόψει του σημερινού παιχνιδιού.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την επιτυχία στην Ευρωλίγκα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα γίνουν σπουδαία ματς και ανέφερε σαν παραδείγματα γι' αυτό τους αγώνες του πρωταθλήματος μεταξύ των δυο ομάδων.

Στο ίδιο πνεύμα κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις των εκπρόσωπων των παικτών των δυο ομάδων Βασίλη Σπανούλη από πλευράς Ολυμπιακού και Δημήτρη Διαμαντίδη από τον Παναθηναϊκό.