ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Καθορίζει το πλαίσιο της «αναδιαπραγμάτευσης»

Αναπτυξιακά μέτρα - κόλαση για τους εργαζόμενους σε έκθεση για τα «οικονομικά διλήμματα»

Παρασκευή 18 Μάη 2012

Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου σημαίνει επιπλέον μέτρα και χρήμα για το κεφάλαιο. Τίποτα καλό δεν έχει να περιμένει ο λαός από τη λυκοσυμμαχία, το κεφάλαιο και τα κόμματά τους
Σε μια παρέμβαση πολλαπλών σκοπιμοτήτων, το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) του ΣΕΒ κατέθεσε χτες μια δέσμη 6 προτάσεων για αλλαγή του «μείγματος πολιτικής» με «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου. Βασικοί στόχοι του είναι:

Στην πολυσέλιδη παρέμβασή του με τίτλο «Τα οικονομικά διλήμματα της χώρας», το ΙΟΒΕ υποστηρίζει ότι «υπάρχει κάποιο άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής και διαπραγματευτικής συμπεριφοράς, το οποίο μπορεί να είναι λιγότερο οδυνηρό για τον ελληνικό λαό, περισσότερο αποτελεσματικό και συνάμα αποδεκτό στη διεθνή κοινότητα που μας στηρίζει χρηματοδοτικά. Διότι μια δημοσιονομική προσαρμογή χωρίς άμεσες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες κάνει την περίοδο προσαρμογής μακρύτερη και πιο επώδυνη απ' όσο θα μπορούσε να είναι».

Η πρόταση του ΙΟΒΕ όχι μόνο δεν αναιρεί καμία δυσμενή επίπτωση, από τις πολλές σε βάρος των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των λαϊκών στρωμάτων, αλλά επιπλέον τρομοκρατεί, δηλώνοντας ότι χωρίς τη «βοήθεια» των δανειστών μας, η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή, με μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση του εξωτερικού χρέους, αδυναμία εισαγωγών, πληθωρισμό και μαύρη αγορά, μείωση του ΑΕΠ και ανεργία!

Οι 6 προτάσεις, που απευθύνονται προς την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, είναι: