«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΛΟΪΑ»
Περικοπές πτήσεων λόγω Σπάτων
Παρασκευή 2 Μάρτη 2001

Οι κάτοικοι της Πάρου και της Μήλου φαίνεται ότι θα «πληρώσουν» άμεσα, με την περικοπή δρομολογίων, τη μεταφορά της «Ολυμπιακής Αεροπλοΐας» στο αεροδρόμιο Σπάτων και τα υπέρογκα τέλη που απαιτούν οι Γερμανοί της «Χόχτιφ».

Οπως έγινε γνωστό, από τις 25 του Μάρτη που εφαρμόζεται το θερινό πρόγραμμα πτήσεων, η εταιρία προσανατολίζεται σε πρώτη φάση να περικόψει δραστικά τα δρομολόγιά της προς τους παραπάνω προορισμούς, ενώ ανάλογες περικοπές αναμένονται σε δεύτερη φάση και για άλλους νησιωτικούς προορισμούς (Σύρο, Νάξο, Μύκονο κ.ά.) Ειδικότερα, για Πάρο και Μήλο από τις 25 του Μάρτη η «Αεροπλοϊα» θα εκτελεί καθημερινά δύο και μία πτήση αντίστοιχα, έναντι τεσσάρων και δύο που εκτελούσε το περσινό καλοκαίρι.

Σε ανακοίνωσή της η «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα», ομολογεί ότι η μετεγκατάστασή της στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών την υποχρεώνει σε «νέα επιχειρησιακή λειτουργία» και σε αναπροσαρμογή των δρομολογίων, για «λόγους εμπορικής πολιτικής». Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι τα υπέρογκα τέλη χρήσης του αεροδρομίου Σπάτων, τα οποία θα μετακυληθούν μέσω των εισιτηρίων στους επιβάτες, σε συνδυασμό με το μεγάλο χρόνο που θα απαιτείται για μετάβαση από και προς το νέο αεροδρόμιο, θα εντείνουν και τον ανταγωνισμό με τις θαλάσσιες ταχύπλοες συγκοινωνίες, οι οποίες, μάλιστα επιδοτούνται. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην ανακοίνωση, ενώ αναφέρεται ότι όλα τα νησιά θα εξακολουθήσουν να συνδέονται καθημερινά με την Αθήνα, σκόπιμα δε γίνεται λόγος για τις περικοπές των πτήσεων.