Φορολογικός εφιάλτης...
Τετάρτη 6 Ιούνη 2012

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥΣ βρήκαν -σύμφωνα με δημοσιεύματα- οι Εφορίες. Με την υποχρεωτική ηλεκτρονική δήλωση, όταν ο κόσμος βλέπει τι είναι να πληρώσει το ...αφήνει για αργότερα.

Δηλαδή, τι περίμεναν; Να πηγαίνει ο κάθε μισθωτός, αγρότης, μικροεπαγγελματίας να βλέπει πως θα πληρώσει διπλάσια και τριπλάσια από πέρυσι, να πετάει από την χαρά του και να πηγαίνει να ... «τα σκάει»;

Και ας μη διανοηθεί κανείς τους να μιλήσει για ...ελλιπή φορολογική συνείδηση. Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά και ποιοι και γιατί παίρνουν τα λεφτά τους. Γνωρίζει πολύ καλά πού θα πάνε και ποιοι θα τα ξεκοκαλίσουν μέχρι δεκάρας.

ΠΟΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ πρέπει να γίνουμε ...αυτή τη φορά; Γιατί σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, αλλάξαμε (πάλι) στόχο!

Επί Κ. Σημίτη θέλανε να γίνουμε Σουηδία, επί Κ. Καραμανλή θέλαμε να γίνουμε το «θαύμα της Ιρλανδίας», μετά επί Γ. Παπανδρέου επιθυμούσαν να μεταβληθούμε σε «Δανία του Νότου» (και ολίγον Σουηδία).

Η νέα μόδα τώρα είναι να γίνουμε ... Λετονία σύμφωνα με τις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Τώρα, γιατί αυτή η συγκεκριμένη χώρα μπορεί να προταθεί ως κάποιου είδους ...σύγχρονος παράδεισος μόνο ένας ψυχίατρος μπορεί να το εξηγήσει. Μιλάμε για φτώχεια, ανεργία και με τα μπούνια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ας γνωρίζουν λοιπόν οι διεθνείς και εγχώριοι συμβουλάτορές μας, ότι οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας θα αποδεχθούν όλα τούτα, μόνο όταν όλοι θα είναι ...ξανθοί, και όταν στην Ελλάδα θα έχουμε Βόρειο Σέλας.

Κι επειδή αυτό είναι αντικειμενικά δύσκολο να γίνει, απλά ας το ξεχάσουν, όπως και τα μέτρα που θέλουν να εφαρμόσουν μέσα στο καλοκαίρι.