ΕΛΛΑΔΑ - ΤΣΕΧΙΑ
Καθοριστική αναμέτρηση
Τρίτη 12 Ιούνη 2012

Η 2η αγωνιστική του Α' ομίλου διεξάγεται σήμερα με τις αναμετρήσεις Ελλάδας - Τσεχίας (19:00, ΕΤ 1) και Πολωνίας - Ρωσίας (21:45, ΕΤ 1). Η «αρκούδα» θέλει να σφραγίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση και οι άλλες τρεις ομάδες να μη μετατρέψουν την 3η αγωνιστική, σε τυπική διαδικασία πριν το αντίο.

Τη νίκη που θα δώσει σε όποια την πάρει προβάδισμα για την 2η προνομιούχο θέση - οδηγεί στην επόμενη φάση - διεκδικούν σήμερα, στο Βρότσλαβ, Ελλάδα και Τσεχία. Αν η κατάκτηση των τριών βαθμών δεν επιτευχθεί, στόχος αμφοτέρων να μη χάσουν. Ωστε να διεκδικήσουν την πρόκριση στην 3η και τελευταία αγωνιστική.

Ο Σάντος δεν παρασύρεται από την ευρεία ήττα της Τσεχίας στην πρεμιέρα και εξακολουθεί να τη σέβεται. Περιμένει ότι «θα είναι δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο. Εχουμε κάνει μια πολύ καλή ανάλυση της Τσεχίας και είμαστε πολύ καλά διαβασμένοι για το τι πρέπει να κάνουμε. Είμαι απολύτως πεπεισμένος πως θα εξουδετερώσουμε τα ατού της». Ζητάει «να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό και να πάρουμε τη νίκη και όχι όταν δούμε τα δύσκολα». Και εκφράζει σιγουριά ότι «θα κάνουμε τα πάντα να κερδίσουμε και μετά θα δούμε τι θα γίνει». Παραδεχόμενος αν δεν έρθει η νίκη «θα προσπαθήσουμε να μην χάσουμε».

Να δείξουν ότι ξεπέρασαν την ηχηρή «σφαλιάρα» της πρεμιέρας καλούνται σήμερα οι Τσέχοι. «Να μάθουμε από τα λάθη μας και να αρχίσουμε από το μηδέν. Ακόμη είμαστε "ζωντανοί" κι έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε τα πράγματα και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Για μας η (σ.σ. σημερινή) αναμέτρηση είναι το παν. Πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε. Ακόμη και η ισοπαλία δεν είναι καταδικαστική, αλλά πλέον δε θα εξαρτάται από μας η πρόκριση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τόμας Ροσίτσκι.